Jauna ēra onkoloģisko slimību ārstēšanā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Novembrī Ufā - Baškortostānas Republikas galvaspilsētā, norisinājās Eirāzijas pretvēža konference: prognoze un prevencija mūsdienu onkoloģijā, kur pulcējās vadošie onkologi no visas pasaules. Vienu no svarīgākajām konferences tēmām - viroterapiju, pārstāvēja Latvijas zinātnieki profesora Ivara Kalviņa (Latvijas organiskās sintēzes institūts) vadībā un Latvijas Viroterapijas centra pārstāvji, informēja Gunta Kalniņa, Latvijas Viroterapijas centra izpilddirektore.

Konferences laikā tika prezentētas jaunas un efektīvas vēža ārstēšanas metodes, diskutēts par situāciju nozarē un šķēršļiem, kas jāpārvar, lai būtiski samazinātu saslimšanu ar onkoloģiskajām slimībām visā pasaulē un, lai veicinātu piemērotu terapiju pielietošanu pacientiem, kurus skārusi diagnoze - vēzis. Katru gadu saslimstība ar vēzi un mirstība dramatiski palielinās: 12,7 miljoniem cilvēku tiek atklāts vēzis un 7,6 miljoni no šiem cilvēkiem mirst no šīs slimības.

Konferences dalībnieki vēlreiz uzsvēra, ka ir jāoptimizē esošā kārtība onkoloģijas nozarē, jo tā nesniedz gaidāmos rezultātus. Medicīnas jomas un onkoloģijas nozares vadošie pārstāvji vienojās, ka nepieciešama jauna pieeja un tika izvirzīta virkne priekšlikumu, sākot ar jaunu zāļu un terapiju ieviešanu klīniskajā praksē un līdz pat efektīvākai pacientu aprūpei, kas vieš cerības, ka onkoloģiskie pacienti pēc iespējas ātrāk saņems atbilstošu un efektīvu terapiju. Onkologi atzina un uzsvēra, ka ir ļoti svarīgi nozīmēt pacientiem saņemt tādas zāles un terapiju, kas ir reģistrētas un pielietotas citās valstīs. Pašlaik zāļu vai terapijas nozīmēšana un to saņemšana ir sarežģīta likumdošanas birokrātisko jautājumu dēļ; tās saskaņošana starpvalstu līmenī aizņem pārāk daudz laika, kurš smagi slimam pacientam ir ļoti nozīmīgs, bet dažreiz pat spēlē izšķirošu lomu viņa saslimšanas gadījumā.

Konferences laikā notika apaļā galda diskusija par tēmu «Viroterapija onkoloģijā», kur ārsti onkoloģi varēja iepazīties ar viroterapijas preparāta Rigvir pielietošanu onkoloģisko slimību ārstēšanā. Viroterapija ir atzīta par ļoti efektīvu vēža ārstēšanas metodi un tiek pozicionēta kā 21. gs. terapija. Viroterapija ar Rigvir ir radīta un reģistrēta Latvijā un šobrīd to piemēro gan onkoloģiskajiem pacientiem Latvijā, gan 23 pasaules valstīs. Viroterapija ar Rigvir - tā ir saudzīga onkoloģisko slimību ārstēšanas metode, kad ar pretvēža vīrusu Rigvir tiek iznīcinātas ļaundabīgās vēža šūnas, nekaitējot veselajām organisma šūnām cilvēka organismā. Rigvir vīruss ir īpaši efektīvs melanomas un aizkuņģa dziedzera audzēja ārstēšanā. Tā zinātniskā un klīniskā efektivitāte ir pierādīta arī kuņģa, taisnās un resnās zarnas, urīnpūšļa, nieru, dzemdes , prostatas, kā arī plaušu vēža saslimšanas gadījumos.

Konferences noslēgumā tika pieņemta un parakstīta svarīga rezolūcija, ar kuru aicinām iepazīties ikvienu pacientu un medicīnas organizāciju pārstāvi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu