10 vienkārši padomi pilnvērtīgam miegam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TheNightRaven, CC BY-ND 2.0

Amerikas miega asociācija izstrādājusi ieteikumus pilvērtīgam miegam, kurus nepieciešams ievērot regulāri, lai uzlabotu miega kvalitāti, raksta «Krasotka.ee».

1. Vēlams iet gulēt un mosties vienā un tai pašā laikā, pat brīvdienās. Tas palīzēs radīt paradumu ātri aizmigt un izgulēties.

2. Ieviesiet kādu atslābinošu rituālu, kas palīdzēs pirms miega «pārslēgties» un aizmirst par dienas problēmām.

3. Ja jums vakaros ir grūtības aizmigt, tad izvairieties no diendusas – it sevišķi dienas otrajā pusē.

4. Fiziskās aktivitātes ik dienu ir labākais miega uzlabošanas līdzeklis. Tiesa, vingrošanai pirms miega gan būs pretējais efekts.

5. Temperatūrai guļamistabā jābūt ne augstākai par 16-20 grādiem. Un nekāda spilgta apgaismojuma, kā arī nekādu trokšņu!

6. Guliet uz ērta matrača un spilveniem. Tiem jābūt labas kvalitātes, lai tāds būtu arī jūsu miegs. Arī matracim un spilvenam, atkarībā no to materiāla, ir derīguma termiņš.

7. Ja jums ir nosliece uz alerģijām, tad atbrīvojieties guļamistabā no visa, kas tās varētu izprovocēt – ziediem, aromātiskajām svecēm, dzīvniekiem, pat putekļaini aizkari var būt par traucēkli.

8. Vakarā izvairieties no alkohola un tabakas, kā arī asa un smaga ēdiena.

9. Ja nevarat pavakariņot 2-3 stundas pirms miega un jūtaties izsalcis, tad vēlākais 45 minūtes pirms došanās pie miera varat apēst kādu vieglu uzkodu.

10. Pēdējo stundu pirms miega nododieties kādai nomierinošai aktivitātei – palasiet grāmatu vai paadiet. Neizmantojiet elektroniskas ierīces. Gaisma, kuru rada monitors, aktivizē smadzenes un traucē aizmigt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu