Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Pēdējo 30 gadu laikā olas kļuvušas vērtīgākas

Foto: Apollo

Pēdējo trīsdesmit gadu laikā olas kļuvušas vērtīgākas, raksta ārzemju mediji.

Olās ir vairāk vitamīnu un minerālvielu, mazāk tauku un kaloriju, nekā tas bija pirms trīsdesmit gadiem. To ietekmē barība, ko dod vistām.

Eksperti saka, ka olu dzeltenumu izmēri nav mainījušies, bet baltumi kļuvuši lielāki. Ola arī vizuāli izskatās lielāka. Lielbritānijas veselības ministrija izpētījusi, ka olās ir par 70% vairāk D vitamīna un divas reizes vairā selēna.

Tauku daudzums olās samazinājies par 20%, kaloriju daudzums samazinājies par 13%, holesterīna daudzums par 10%. Tagad olas uzturvērtība vidēji ir 66 kilokalorijas. Kādreiz bija 91 kilokalorija.

0 Komentāri