Kā izvēlēties pareizo diētu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.flickr.com/photos/newbirth/ http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en

Stāstu par tievēšanu pabeidzu ar to, ka 2 mēnešus pēc veiksmīgas resnuma samazināšanas svars bija sācis strauji atgriezties. Šāds stāsta nobeigums man pašam nelikās visai pievilcīgs nedz no dramaturģijas, nedz no sava spoguļskata viedokļa.

e-diētas

Pēc šī «mini JO-JO» efekta izbaudīšanas man ir nākuši klāt vēl daži secinājumi, ar kuriem obligāti vēlos padalīties. Tālāk rakstītais ir tikai un vienīgi mana personiskā pieredze, un tā var atšķirties no citu cilvēku pieredzes.

Ja vēlaties samazināt lieko svaru, paļauties uz veiksmi nedrīkst. Kāds gan tam visam sakars ar veiksmi? Vistiešākais. Cik nav dzirdēts «pamēģināšu «šito» un tad jau redzēs, kas sanāks». Nekas nesanāks. Tā saka vairums saprātīgu diētas speciālistu, un tā saka mana personīgā pieredze. Izvēloties svara samazināšanas režīmu, ir skaidri jāsaprot, kas notiks pēc tam, kad šis konkrētais režīms būs beidzies.

Ja vēlaties samazināt lieko svaru, nav jēgas izvēlēties tādu svara samzināšanas režīmu, kuru nevar ievērot visu atlikušo dzīvi. Varbūt ne gluži par visiem 100%, bet par kādiem 80 - 90% jau nu gan. Paldies Dievam, ka tievēšanas nolūkos nejauši izvēlējos atteikties no kviešu miltiem un saldumiem. Tagad no kviešu miltiem esmu atteicies par kādiem 90% no tā, ko patērēju pirms svara samazināšanas, bet no saldumiem - par kādiem 80%. Un, ziniet, rezultāti ir ļoti labi.

Kā jau teicu, man noveicās, ka izvēlējos diētu, kuru var censties ievērot visu atlikušo dzīvi, taču ir kāds BET - lai arī cik labs būtu jūsu izvēlētais uztura režīms, lai pie tā pierastu un ar to saaugtu, ne ar kādām 10 vai 20 dienām nepietiek. Tam ir vajadzīgi daudzi mēneši, varbūt pat gadi. Tas ir pasākums uz visu atlikušo dzīvi - tikko palaižat grožus mazliet vaļīgāk, tā mēneša laikā varat sabojāt pusgada darbu, pat īpaši necenšoties. Tieši tas ar mani notika 2 mēnešus pēc diētas (par to varējāt lasīt iepriekšējā stāstā).

Ticiet man - netikumi atgriežas ātri un viegli, bet, lai tikumi kļūtu par nepiespiestu un ikdienišķu rīcību, vajadzīgs ilgs un grūts darbs.

Pēc tā, ko esmu pieredzējis, nesaprotu, kā var reklamēt svara samazināšanas metodes, kuras ilgāk par 10 dienām ievērot ne tikai nav iespējams, bet neesot pat ieteicams. Nespēju iedomāties, kā, no laba prāta un brīvas gribas, visu mūžu varētu pārtikt no kāpostu zupas un kefīra. Tas nozīmē, ka pēc šāda 10 dienu idiotisma ir divi ceļi: vai nu atgriezties pie iepriekšējā ēšanas režīma, kas automātiski nozīmē svara atgriešanos, vai arī izveidot kādu citu uztura režīmu, kurš noturētu svaru vēlamajā līmenī. Tad jau labāk izlaist ieteikumu par 10 dienu kefīra murgiem un uzreiz pāriet pie izmaiņām, kuras ir iespējams ievērot visu atlikušo dzīvi. Piemēram, atteikties no kviešu miltiem un saldumiem.

e-dietas

diētas apraksts šeit

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu