16 veidi, kā atbrīvoties no lieka kilograma

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.flickr.com/photos/mkmabus/ http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en

No rīta piecelies, pabrokasto, sēdies pie stūres un brauc uz darbu, kur atkal sēdi pie datora, tad mājupceļš - atkal sēdēšana pie stūres un vakarā, protams, sēdēšana pie televizora. Ja pie šāda dzīvesveida neesi ticis pie kārtīgas «riepas», tad pie «riepiņas» jau nu pilnīgi noteikti. Īsāk sakot, ir pienācis laiks padomāt par lieko svaru. Metodes, kuras piedāvājam, neradīs graujošus rezultātus dažu sekunžu laikā. Runa ir par pastāvīgu un uzcītīgu darbu nedēļu vai pat mēnešu ilgumā. Taču šīs tik tiešām ir pārbaudītas un drošas metodes, lai cīnītos ar lieko svaru. Turklāt, apvienojot visu tālāk minēto, tev ir visas iespējas atbrīvoties nevis no viena, bet jau veseliem 16 kilogramiem, raksta «MensHealth».

1. Pēc pusdienām neguli!

Tā vietā labāk pastaigājies kādas 20 minūtes. Pastaiga ne tikai pati par sevi sadedzina kalorijas, tā veicina vielmaiņu, kas tuvākajās trīs stundās ir paātrināta.

No lieka kilograma tu atbrīvosies 20 dienu laikā.

2. Dzer zaļo tēju!

Vācu zinātnieki zaļajā tējā ir konstatējuši vielas, kas savienojumā ar kofeīnu sašķeļ taukus un paātrina vielmaiņu par 20 procentiem. Katru dienu izdzeriet divas lielas zaļās tējas (noteikti uzlejamās, nevis paciņu) krūzes. Tā rezultātā katru nedēļu tu atbrīvosies no 600 kilokalorijām.

No lieka kilograma tu atbrīvosies 80 dienu laikā.

3. «Spied» uz garšvielām!

Palūkojies uz tievajām indiešiem un seko viņu piemēram. Ēd čili un kanēli. Turklāt kanēli pievieno nevis saldajam ēdienam (no tā tik un tā nekļūsi tievāks), bet gaļai, rīsiem un jūras veltēm. Dedzinošā sarkanā pipara kapsaicins rada šķēršļus tauku uzkrāšanās procesam. Savukārt kanēlis paātrina vielmaiņu un sašķeļ jau esošos taukus.

No lieka kilograma tu atbrīvosies 30 dienu laikā.

4. Ēd vairāk olbaltumvielu!

Tas nav tikai muskuļu būvmateriāls. Olbaltumvielu pārstrāde ir sarežģītāka nekā ogļhidrātu pārstrāde. Ja 25 procentus no tavas ēdienkartes sastāda gaļa, zivis vai putnu gaļa, tad tu katru dienu «sadedzināsi» par 200 kilokalorijām vairāk. Lieto uzturā diētisko teļa gaļu un eksotisko strausa gaļu, kas ir praktiski bez taukiem.

No lieka kilograma tu atbrīvosies 35 dienu laikā.

5. Izslēdz televizoru!

Ņujorkas zinātnieki ir nonākuši pie secinājuma, ka pat visparastākā skatīšanās uz ēdienu par desmit procentiem palielina ēdiena pārstrādāšanos taukos. Iztiec bez gardēžu televīzijas pārraidēm - ēdienu aplūko tikai savā traukā.

No lieka kilograma tu atbrīvosies 60 dienu laikā.

6. Košļā riekstus!

Katru dienu noskaiti 70 mandeļu riekstus, cītīgi tos sakod un norij. Riekstos visa kā ir pārpārēm - gan olbaltumvielu, gan tauku, gan ogļhidrātu. Riekstu košļāšana ir labākais veids, kā cīnīties ar bada sajūtu, kas pēkšņi parādījusies paša darba laika vidū. Taču atceries šo maģisko skaitli - 70. Rieksti nav vienkārši barojoši, tie ir ļoti barojoši, tāpēc pārdozēt nav ieteicams.

No lieka kilograma tu atbrīvosies 70 dienu laikā.

7. Maršs gultā!

Sekss pats par sevi pēc enerģētiskajiem tēriņiem ne ar ko nav salīdzināms, (piemēram, ar asfaltētāja darbu) - tikai 75 kilokalorijas desmit minūšu laikā. Toties tas paātrina hormonu, kas veicina tauku sadalīšanos, izstrādāšanu un stimulē muskulatūras augšanu. Četras reizes nedēļā aptaukošanās profilaksei ir pilnīgi pietiekami. Pārējās reizes - personīgajai labsajūtai.

No lieka kilograma tu atbrīvosies 60 dienu laikā.

8. Ēd zupu!

Vismaz reizi dienā, bet labāk divas reizes, uzturā lieto kaut ko šķidru. Kaloriju mazāk, tās vieglāk pārstrādājas, un rezultāts - mazāks vēdera apkārtmērs - neliks sevi ilgi gaidīt.

No lieka kilograma tu atbrīvosies 35 dienu laikā.

9. Neaizmirsti par salātiem!

Centies ievērot nosacījumu - pusdienas sākas ar salātiem. Tikai nevis ar olivjē, bet ar parastajiem lapu salātiem. Tā tu samazināsi kaloriju nepieciešamību uzturā par 20 procentiem. Zaļumi rada pilna vēdera sajūtu, un tu esi paēdis no daudz mazāka ēdiena daudzuma. Pamēģini sekojošu recepti: sajauc divas saujas rupji sagrieztas salātu lapas un aplīšos sagrieztus redīsus ar sauju novārītām piparu pupiņām. Maisījumu sajauc ar divām ēdamkarotēm aukstas olīveļļas un vienu ēdamkaroti vīna etiķa.

No lieka kilograma tu atbrīvosies 22 dienu laikā.

10. Zvilni!

Lieka miega, snaudas vai vienkāršas gulēšanas stunda ar aizvērtām acīm - un katru dienu tu uzņem par 200 kilokalorijām mazāk. Miega nepietiekamība aktivizē bada hormona izstrādi.

No lieka kilograma tu atbrīvosies 35 dienu laikā.

11. Atbrīvojies!

Izraēlas zinātnieki ir nonākuši pie secinājuma, ka stress uz tavu vēderu iedarbojas daudz iespaidīgāk nekā ar krēmu pildītas bulciņas. Stresa hormons kortizols stimulē tauku šūnu augšanu un dalīšanos - tavs organisms sāk gatavoties smagam laikam. Jo mazāk nervozēsi, jo labāk.

No lieka kilograma tu atbrīvosies 45 dienu laikā.

12. Spied sulu!

Zinātnieki no Kalifornijas universitātes brīvprātīgajiem lika trīs reizes dienā izdzert pa 100 gramiem greipfrūtu sulas. Un notika brīnums! Pēc pusotra mēneša lielākajai daļai brīvprātīgo svari parādīja, ka viņi ir kļuvuši par kilogramu vieglāki. Tas viss noticis, pateicoties insulīna līmeņa pazemināšanai, ko nodrošina enzīmi, kas atrodami tieši greipfrūtos.

No lieka kilograma tu atbrīvosies 45 dienu laikā.

13. Ieslēdz gaismu!

Cilvēki, kuri vakariņo sveču vai citā romantiskā apgaismojumā, vidēji uzņem par 240 kilokalorijām vairāk. Pustumsa atslābina, un tu banāli sēdi pie galda ilgāk nekā parasti. Un, ja uz galda ir ēdiens, tad kāpēc gan neēst?

No lieka kilograma tu atbrīvosies 33 dienu laikā.

14. Vairāk griez!

Precīzie japāņi no Okinavas universitātes ir noskaidrojuši, ka sagrieztu dārzeņu porcija potenciālajam tās ēdājam izskatās par 27 procentiem lielāka nekā analoģiska veselu produktu porcija. Tāpēc tie, kuri uzturā lieto sagrieztu garnīru, vidēji uzņem par 20 procentiem kaloriju mazāk.

No lieka kilograma tu atbrīvosies 20 dienu laikā.

15. Izej svaigā gaisā!

Cilvēki, kuri nodarbojas ar sportu svaigā gaisā, atbrīvojas no taukiem par 20 procentiem vairāk nekā tie, kuri ar sportu nodarbojas telpās. Saules gaisma stimulē leptina hormona ģenerāciju, kas nospiež bada sajūtu.

No lieka kilograma tu atbrīvosies 100 dienu laikā.

16. Ēd treknu!

Brokastīs apēd kaut ko treknu, un dienas gaitā tu uzņemsi par 15 procentiem kaloriju mazāk nekā parasti. Lūk, pāris piemēru: sagriez sīki bekonu ar pupiņām, aplej ar olām un apber ar sarīvētu cietu sieru; vai arī sagatavo rudzu maizi ar sviestu, laša fileju un avokado šķēlītēm.

No lieka kilograma tu atbrīvosies 31 dienas laikā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu