Kāpēc daži nekad neatbrīvosies no liekā svara?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.flickr.com/photos/mrd00dman/ http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en

Kad līdz manas «bez kviešu miltu un bez saldumu» diētas beigām bija atlikušas vien pāris dienas, nolēmu iestiprināties vienā no tām ēstuvēm, kuras ikdienā apmeklēju, pirms biju uzsācis šo pārbaudījumu.

Nav jau tā, ka bijā jāiet laukā pilnīgi neēdušam, jo vārītus rīsus vai griķus ar rīvētiem kāpostiem var dabūt jebkurā ēstuvē, ieskaitot stacijas laukuma bistro un vislepnāko pieczvaigžņu viesnīcas restorānu. Ja būtu nolēmis pārtikt tikai no «piedevām», kreņķis nebūtu liels. Taču mērķis bija baudīt ko vairāk. Un tad es pirmo reizi mūžā sapratu, kāds bezdibenis šķir cilvēku no viņa ideālā «es», ja viņš ikdienā iestiprinās šajā «kviešu miltu un eļļas» svētnīcā.

Aplūkojot silto vitrīnu, es tā arī nesapratu, kāpēc viena veida ēdnīcās zivs izskatās pēc zivs un vista pēc vistas, bet citās tikai apkalpojošais personāls ir spējīgs saprast, kurš no dzelteni brūnajiem, miltaini eļļainajiem brīnumiem ir zivs, kurš ir cūka un kurš - vista. Goda vārds, visi šie taukaini spīdīgie gabali izskatījās pilnīgi vienādi. Ak jā, dažiem izstrādājumiem virsū bija izkausēts siera gabals ar vai bez tomāta, bet tas laikam tāpēc, lai pavārs ātrumā nesajauktu, ko jums uzlicis uz šķīvja.

Kādreiz es šīm niansēm nepievērsu pārāk lielu uzmanību. Ticēju uz vārda, ka šoreiz miltu-eļļas mētelītī slēpjas vista, nevis zivs, atkarībā no noskaņojuma uzlēju tā pavairāk majonēzes vai kečupa un uz priekšu pretīm kalorijām.

Tagad, kad vairāk nekā nedēļu biju ēdis «tīru mantu» jeb zivi kā zivi, vistu kā vistu un gaļu kā gaļu, sapratu, ka atpakaļ pie iepriekšējās ēdienkartes no brīvas gribas neatgriezīšos.

Viena lieta ir garšas īpašības, par kurām vispār nerunāsim, jo ar miltu-eļļas mētelīti un kārtīgu majonēzes porciju vienlīdz «garšīgi» būs gan svaiga tītara krūtiņa, gan pērnie rabarberu laksti. Taču bez garšas štellēm ir vēl kāda lieta, par ko klusēt nedrīkst. Tās ir kalorijas. To, cik liels enerģijas lādiņš slēpjas šajās panējum-karbonādēs, vispār nav iespējams noteikt. Domāju, ka tas ir pietiekams, lai cilvēks, kurš ikdienā ēd šādu uzturu un strādā sēdošu darbu, var nesapņot par slaidu augumu.

svara samazināšanu lasiet šeit

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu