10 kilogrami 10 dienās Jeb vai fiziskas aktivitātes samazina lieko svaru

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.flickr.com/photos/drewcipher/ http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en

Iepriekšējo stāstu pabeidzu ar to, ka, lai samazinātu lieko svaru izvēli izdarīju par labu fiziskajām aktivitātēm. Un, konkrēti, peldēšanai. Peldēju es 6 reizes nedēļā 5 mēnešus. Tagad pastāstīšu par to, kas īsti sanāca no šīs ieceres.

Piecu mēnešu laikā peldēšana man bija kļuvusi par nepieciešamību, kuru izlaižot kaut vai 2 dienas sajutu vieglu diskomfortu gan fizisku , gan emocionālu. Lai visam būtu kāda jēga, reizi nedēļā vērsos pēc konsultācijām pie peldēšanas trenera.

Ikdienas peldēšana, it īpaši 7:15 no rīta, ceļ tavu vērtību paša un arī sabiedrības acīs. Tas viss, protams, pozitīvi ietekmē garastāvokli, pat neskatoties uz to, ka īpašas svara izmaiņas nenotiek.

Nevar teikt, ka izmaiņu nebūtu vispār, jo, pirmkārt, bija apstājies svara pieaugums, un, otrkārt, fiziskais stāvoklis tomēr uzlabojās. Zem tauku slāņa sāka parādīties kaut kas līdzīgs muskuļiem, kurus precīzāk apzīmētu vārds «murskuļi». Arī trenera uzslavas neizpalika, jo uzlabojās arī peldēšanas kvalitatīvie rādītāji.

Taču jautājums par iepriekšējā stāstā pieminētajām «DISKO biksēm» un riepu virs tām joprojām nebija izkustējies no vietas. Protams, teorētiski mana ķermeņa tauku īpatsvars bija samazinājies uz «murskuļu» masas pieauguma fona, taču īpaša vizuāla apstiprinājuma tam nebija.

Kādu dienu saņēmos un pajautāju trenerim: «Ko iesākt ar lieko svaru?» Pirmais trenera jautājums bija pavisam jocīgs. Vai tas man traucējot? Kad atbildēju, ka primārais baseina ūdens kulstīšanas iemesls bija vēlme samazināt lieko svaru, nevis kļūt par sporta meistaru, treneris atbildēja īsi un konkrēti. JĀMAINA UZTURA REŽĪMS. Uz jautājumu, kā tad ar ikdienas peldēšanu, kāpēc ar to nepietiek? Atbilde bija mazliet garāka.

Tas, ka peldēšana ir vislabākais veids kā uzturēt ķermeni teicamā fiziskā formā nav apspriežams jautājums. Tieši tāpat ir skaidrs, ka cilvēkam pēc 40 gadu sasniegšanas samazināt lieko svaru tikai ar sportošanu, bez izmaiņām uztura režīmā, ir praktiski neiespējami.

Un tad treneris norādīja uz pāris cilvēkiem baseinā, kurus biju pamanījis jau agrāk. Pamanījis viņus biju tā iemesla dēļ, ka viņi baseinā bija vienmēr pirms manas ierašanās un aizgāja pēc manis. Daži no šiem cilvēkiem bija tiešām sportiska izskata, bet daži vairāk atgādināja omulīgus roņus. Treneris uzmanību pievērsa tiešu «roņu» tipa peldētājiem. Nebija šaubu, ka viņi patērē diezgan lielu enerģiju, lai pārvietotos no vienas baseina malas uz otru. Iespējams, ka viņi to darīja vēl cītīgāk nekā es. Taču arī viņu liekais svars bija krietni lielāks nekā manējais. Radās jautājums: «Kā tas ir iespējams?» Un atbilde bija pavisam vienkārša: «Viss atkarīgs no tā, kas notiek pēc peldēšanas.» Vai 45 minūšu treniņš, kura laikā ir sadedzinātas kādas 500 - 600 kalorijas tiek kompensēts ar dārzeņu salātiem un vistas fileju vai tomēr ar «King Size Snikeri» un šokolādes ekleru.

Uz nākošo jautājumu: Ko tad lai ēdu?», treneris atbildēja, ka vispār jau nekā sarežģīta tur neesot. Jāuztaisa esošās ēdienkartes uzskaite,revīzija un uzlabošana. Tas nozīmē, ka jāsaprot, ko tu vispār ēd, kas no tā ir pilnīgi lieks, kas atstājams un kas nomaināms. Un tad atliek tikai to visu ievērot katru dienu visu atlikušo mūžu. Tas nemaz neesot sarežģītāk kā katru dienu pulksten 7:15 ierasties baseinā.

To visu sauc par ēšanas režīma maiņu un vislabāk to darīt nevis balstoties uz paziņu vai žurnālu ieteikumiem, bet aizejot vizītē pie profesionāļa.

Nolēmu paklausīt sporta speciālista ieteikumam un jau tajā pašā dienā pieteicos vizītē pie sabiedrībā atzīta uztura speciālista. Par to kā man klājās pie reāla dietaloga, nevis edietologa uzzināsiet nākošajā reizē.

<span style="color:#00008e;">http://www.world2sport.com</span>

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu