5 dienas svara samazināšani, lai uzskaitītu, ko ēdat

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pagājušo rakstu es pabeidzu ar to, ka ieteicu visiem, kuri vēlas uzsākt svara samazināšanu, vai arī viņi domā, ka vēlas to uzsākt, sākt ar 5 dienu produktu reģistrēšanu.

Tagad pastāstīšu par to, kā man gāja ar produktu reģistrēšanu, un ko es par to domāju.

Principā viss, par ko brīdināja dietologs, simtprocentīgi atbilst patiesībai. Gan tas, ka nemaz nav tik viegli piespiest sevi veltīt 10 minūtes laika tam, lai vienkārši reģistrētu visu dienas laikā apēsto, gan tas, ka sākumā vispār nav iespējams atcerēties visu, kas dienas laikā pievārēts, kā arī tas, ka, saņemoties un piefiksējot pilnīgi visu apēsto, paveras šausminoša aina. Liela daļa no dienas laikā apēstā ir notiesāts pilnīgi bez iemesla un vajadzības, vienkārši tāpat - aiz gara laika vai kompānijas pēc.

Pirmajā dienā par to, ka esmu uzsācis produktu reģistrāciju, es atminējos tikai tad, kad atrados jau gultā. Nolēmu, ka svara samzināšanas procesa uzsākšanu atlikšu par vienu dienu.

Otrajā PIRMAJĀ dienā biju organizētāks un pie uzskaites ķēros laicīgi. Pamata lietas atcerēties nebija nemaz tik sarežģīti. Brokastis mājās, pusdienas ar draugiem, vakariņas mājās. Taču skaidri zināju, ka tas ne tuvu nav viss, ko dienas laikā biju apēdis. Dažas lietas atmiņā uzausa viegli un bez piepūles, bet dažas bija kā miglā. Kaut kas bija nopirkts benzīntankā, arī avīžu kioskā nopirku ne tikai žurnālu. Protams, ka vakarā ledusskapis tika virināts vairāk, nekā vajadzētu. Beigu beigās nomierinājos, jo sapratu, ka visu pirmajā dienā apēsto man piefiksēt neizdosies.

Otrajā dienā biju nolēmis būt paraugcilvēks un pierakstus veicu vairākas reizes dienā. Viss izdevās gludi, ja neskaita to, ka dienas bilance bija vienkārši traģiska. Man radās konkrēta ticība pierakstīšanas metodes iedarbībai. Šāda produktu reģistrēšana tiešām liek aizdomāties par to, ka tiek ēsts daudz.

Trešajā dienā biju izdomājis, ka esmu pietiekoši apguvis, lai dienas laikā lieki nenašķotos, un secinoši visu, kā nākas, atcerētos. Loģika vienkārša - jo mazāk ēd, jo mazāk jāatceras - jo vienkāršāk piefiksēt. Viss beidzās ar to, ka mājās pārrados vēlāk, nekā biju paredzējis. Man nāca miegs, un nolēmu visu pierakstīt nākošajā rītā. Lieki teikt, ka šis dienas pieraksti nekad netika veikti.

Ceturtajā dienā rīkojos gudri. Visu apēsto nofotografēju ar tālruni. Izskatījās tas diezgan tizli, un vairāk es tā nekad nedarīšu, taču no uzskaites viedokļa - viss kā aptiekā.

Pēdējā pirmsdiētas diena iekrita sestdienā. Ēdu es diezgan daudz un garšīgi, taču nenašķojos, un tāpēc piefiksēt visu apēsto nebija sarežģīti.

Aplūkojot četru dienu pierakstus, varu teikt, ka uzskaitei veltītais laiks noteikti nebija vējā izmests. Šādu svara samazināšanas sākumu iesaku pilnīgi visiem. Varu pateikt vēl vairāk - dietologs lika šādu uzskaiti turpināt visu diētas laiku, taču turpmāk man visi apēstie ēdieni bija jāpiefiksē pēc īpašas sistēmas.

Par vecās dzīves atvadu vakariņām un diētas uzsākšanu lasiet nākošajā reizē.

http://www.world2sport.com

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu