Nedaudz liekā svara - veselīgi

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

www.3ade.lv

Apskatā, kas apkopo 97 pētījumus, ar 2.88 miljonu cilvēku dalību, galvenā uzmanība vērsta uz to, kāds svars ir visilgāk dzīvojošiem cilvēkiem.

Pennington Biomedical Research Center (Luiziānas štats) izpilddirektors stāsta: "Nav izslēgts, ka pie noteiktiem apstākļiem neliels liekais svars ir labs nevis slikts rādītājs."

ASV aptuveni 30% sieviešu un 40% vīriešu cieš no pārlieku liela liekā svara, ko nosaka indekss, kura aprēķinam izmanto cilvēka auguma un svara proporcijas.

Žurnālā Journal of the American Medical Association ir publicēts apskats, pavisam jauns skatījums par ķermeņa masas un nāves riska cēloņskarībām. Šie pētījumi tikuši veikti gandrīz divas desmitgades.

Simtiem datu liecina par to, ka cilvēki ar ķermeņa masas indeksu līdz 30, bet tomēr normas robežās ir mazāk pakļauti nāves riskam nekā cilvēki ar normālu ķermeņa masas indeksu.

Eksperti apgalvo, ka nāves risks par 6% zemāks ir tiem, kam ir nedaudz palielināts svars un šī likumsakarība ir redzama katrā no veiktajiem pētījumiem.

Savukārt cilvēkiem, kas uzskatāmi par dūšīgiem (saskaņā ar ķermeņa masas indeksu) viss ir pavisam savādāk. Viņu gadījumā nāves risks tieši pieaug aptuveni par 18% salīdzinājumā ar tiek, kam svars ir normas robežās. Tur klāt nāves iemesls var būt visdažādākais.

Avots: aestheticmedicinenews.com.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu