Kā izvairīties no ērcēm

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ērces ir veselībai bīstamu slimību pārnēsātājas. To aktivitātes periods parasti ir no marta līdz oktobrim, un tās visbiežāk ir sastopamas nekoptās un nepļautās pļavās, krūmājos un mežos. Esiet uzmanīgi apmeklējot šīs vietas.

Vasaras laikā daudzi dodas atpūsties ārpus mājām. Lai šī atpūta tiktu izbaudīta ar prieku, aicinām dodoties pie dabas ievērot piesardzību. Lai ērces būtu labāk pamanāmas, velciet gaišas krāsas apģērbu. Dodoties pļavā vai mežā, velciet garās bikses un apģērbu ar garām piedurknēm un uzvelciet galvassegu.

Lai nepieļautu ērces nokļūšanu zem apģērba, lieciet zeķes virs biksēm un ielieciet kreklu biksēs. Izmantojiet dažādus kukaiņu atbaidīšanas aerosolus, ar kuriem apsmidziniet savu apģērbu. Atrodoties mežā, bieži pārbaudiet savu apģērbu un ādu. Pēc atgriešanās mājās, rūpīgi pārbaudiet sevi un savu apģērbu. Ja iespējams, palūdziet, lai kāds palīdz jums pārbaudīt, vai uz jūsu ķermeņa nav ērces. Aicinām pieaugušos īpašu uzmanību pievērst bērnu ķermeņu daļu apskatīšanai. Esiet uzmanīgi, jo ērces mājās var atnest mājdzīvnieki, kā arī tās var ienest ar pļavas puķēm un koku zariem.

Bet, ja Jums ir piesūkusies ērce, tad vislabāk to nekavējoties ir izņemt ārstniecības iestādē. Rakstnieku poliklīnikā ikvienam tiks sniegta palīdzība un ērce tiks noņemta. Tas ir maksas pakalpojums. Rakstnieku poliklīnika strādā darba dienās no plkst.8.00 līdz plkst.18.00. Vairāk informācijas par ērces izņemšanu Jūs noskaidrosiet zvanot uz poliklīnikas reģistratūru 67214197.

Esiet piesardzīgi, bet, ja ir piesūkusies ērce, palīdzēsim to noņemt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu