Uroloģijas dienās būs iespēja apmeklēt urologu bez maksas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: freephoto.com

Nākamnedēļ, no 13.septembra līdz 17.septembrim Latvijā tiks atzīmēta Starptautiskā Uroloģijas nedēļa. Tās ietvaros virkne urologu vairākās ārstniecības iestādēs Rīgā, Ventspilī, Liepājā, Daugavpilī un urīna nesaturēšanas konsultāciju kabinetā Inko Centrs (Rīgā) sniegs pacientiem bezmaksas konsultācijas. Šogad uroloģijas dienu galvenais uzdevums ir pievērst uzmanību prostatas veselības, erektilās disfunkcijas un urīna nesaturēšanas jeb inkontinences problēmām, portālu «Apollo» informēja Jūlija Pudenko, «Baltic Communication Partners» pārstāve.

www.urologijasdienas.lv

Prostatas vēzis ir otrs izplatītākais audzēja veids vīriešiem uzreiz aiz plaušu vēža. Latvijā katru gadu tiek diagnosticēti aptuveni 800 jauni prostatas vēža gadījumi, trešdaļa no pacientiem pie ārsta vēršas jau ar ielaistu slimību. Mirstība no prostatas vēža sasniedz 9% no vīriešu ļaundabīgo audzēju izraisītiem nāves cēloņiem, neraugoties uz to, ka sākuma stadijās šo slimību var veiksmīgi izārstēt.

Erektilā disfunkcija skar aptuveni 200 000 vīriešu Latvijā, puse izvairās tos apspriest ar partneri un doties pie ārsta. Ārstu - urologu novērojumi liecina, ka vairums vīriešu palīdzību meklē tikai trīs gadus pēc problēmas rašanās.

No inkontinences jeb urīna nesaturēšanas cieš aptuveni 150 000 cilvēku Latvijā, 80% no tiem ir sievietes. Nereti urīna nesaturēšana ir kā blakusslimība pie kādas citas diagnozes (piemēram, diabēta), attīstījusies pēc smagas operācijas, insulta vai infarkta. Gados jaunām sievietēm urīna nesaturēšana var parādīties grūtniecības pēdējā posmā, pēc dzemdībām, kā arī menopauzes laikā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu