12 padomi ilgam un svētīgam mūžam

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC licence

Starp Aksakaliem sastopami daudz ilgdzīvotāju. Vēl 1912. gadā Turkestānas vietējā laikrastā tika publicēti 12 vienkārši padomi, kas jāievēro, ja ir vēlēšanās sagaidīt savu simts gadu jubileju. Iespējams, ka daži no šiem padomiem noder arī šodien.

1. Uzturieties pēc iespējas vairāk svaigā gaisā.2. Dodieties laicīgi pie miera un agri mostieties.3. Miegam atvēliet no sešām līdz septiņām stundām diennaktī.4. Rītu iesāciet ar kontrasta dušu vai karstu vannu.5. Dažreiz lietojiet tēju un kafiju, bet no alkahola un tabakas atsakieties vispār!6. Gaļas produktus uzturā lietojiet reizi diennaktī.7. Atsakieties no dārgu audumu izmantošanas apģērbā. Tā vietā izmantojiet raupju matēriju.8. Reizi nedēļā atpūšaties. Tās laikā neapgrūtiniet sevi ar lasīšanu vai rakstu darbiem.9. Vairieties no sakāpinātām emocijām.10. Ja esat vientuļnieks, tad aprecieties, ja atraitnis – atrodiet draudzeni.11. Vairieties no uzturēšanās pārlieku siltās telpās.12. Rūpējaties par sevi. Sekojiet līdzi savam veselības stāvoklim

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu