Atsakoties izmantot ziloņu rentgena aparātu, aiziet bojā vīrietis

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijā nezināmu iemeslu dēļ miris kāds smagi aptaukojies vīrietis, kuru neizdevās glābt, jo viņš atteicās izmantot ziloņiem domāto rentgena aparātu, vēsta britu laikraksts «The Daily Telegraph».

51 gadus vecais Tomass Lesmanis ieradās slimnīcā ar sūdzībām par reiboņiem un nepārejošu nogurumu. Lai veiktu izmeklēšanu, bija nepieciešams veikt rentgena uzņēmumu, taču ārsti norādīja, ka slimnīcā esošais aparāts ir par mazu un viņam jāveic šī procedūra netālu esošajā Hamburgas zoodārzā ar rentgena aprātu, kas domāts ziloņiem, degunradžiem un nīlzirgiem. Neskatoties uz slikto pašsajūtu, vīrietis atteicās to darīt.

«Viņš jutās tik apkaunots, kad viņam teica, ka jābrauc uz zoodārzu, lai izdarītu rentgena uzņēmumu,» stāstīja Lesmaņa sieva Petra. «Viņš vienkārši atteicās.»

Pēc trīspadsmit dienām vīrietis nomira. Viņa nāves iemesls pagaidām nav zināms.

«Mēs saprotam, ka pacientiem var būt nepatīkami izmantot veterināro aparatūru,» sacīja Hamburgas-Ependorfas Universitātes slimnīcas pārstāve Kirstīna Jēna. «Taču fakts ir tāds, ka viņš svēra 230 kilogramus un mūsu rentgena aparāts paredzēts cilvēkiem līdz 200 kilogramiem.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu