Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

13 dienu diēta jeb Gaidot pavasari

FL4Y | Foto: <a href="http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en ">CC Licence</a>

Piedāvājam iepazīties ar japāņu diētu, kas sola 13 dienu laikā vielmaiņu pārslēgt citā režīmā. Cilvēki, kas ievērojuši šo diētu, apgalvo, ka rezultāts saglabājas 2-3 gadu garumā bez īpašas piepūles.

Svarīgi priekšnosacījumi: 13 dienas jāaizmirst par cukuru, sāli, alkoholu, miltu un konditorijas izstrādājumiem. Starp ēdienreizēm drīkst neierobežotā daudzumā dzert minerālūdeni vai karstu ūdeni. Visi diētas punkti jāievēro precīzi, noteiktajā ēdienkartē nedrīkst mainīt nevienu punktu.

Jāpiezīmē, ka šai diētai ar tradicionālo japāņu virtuvi ir maz kopēja. Šāds nosaukums diētai ir dots, jo to izstrādājuši kādas Japānas klīnikas speciālisti. Kā zināms, japāņu ēdienkartē dominē jūra un tās veltes, savukārt japāņu diētas pamatā ir tauki un olbaltumvielas, kā arī pazemināts ogļhidrātu daudzums. Speciālisti šīs diētas ievērotājiem iesaka paralēli lietot arī multivitamīnus.

Japāņu diēta ir mazkaloriju diēta.

13 dienu ēdienkarte

1. diena

Brokastis: melna kafijaPusdienas: 2 cieti vārītas olas, vārītu kāpostu salāti ar augu eļļu, glāze tomātu sulasVakariņas: Cepta vai vārīta zivs

2. diena

Brokastis: melna kafija, sausiņšPusdienas: Cepta vai vārīta zivs, dārzeņu salāti ar augu eļļuVakariņas: 100 g vārītas liellopu gaļas, kefīra glāze

3. diena

Brokastis: melna kafija, sausiņšPusdienas: cepts kabacisVakariņas: 2 cieti vārītas olas, 200 g vārītas liellopa gaļas, svaigu kāpostu salāti ar augu eļļu

4. diena

Brokastis: melna kafijaPusdienas: 1 jēla ola, 3 lieli vārīti burkāni, 15 g cietā sieraVakariņas: augļi

5. diena

Brokastis: svaigi, rīvēti burkāni ar citrona suluPusdienas: vārīta vai cepta zivs, glāze tomātu sulasVakariņas: augļi

6. diena

Brokastis: melna kafijaPusdienas: puse vārīta cāļa, svaigu kāpostu vai burkānu salātiVakariņas: 2 cieti vārītas olas, svaigu burkānu salāti ar augu eļļu

7. diena

Brokastis: tējaPusdienas: 200 g vārītas liellopa gaļas, augļiVakariņas: pēc izvēles - jebkuras iepriekšējo dienu vakariņas, izņemot 3. dienu

8. diena

Brokastis: melna kafijaPusdienas: puse vārīta cāļa, svaigu kāpostu vai burkānu salātiVakariņas: 2 cieti vārītas olas, svaigu burkānu salāti ar augu eļļu

9. diena

Brokastis: svaigi, rīvēti burkāni ar citrona suluPusdienas: cepta vai vārīta zivs, glāze tomātu sulasVakariņas: augļi

10. diena

Brokastis: melna kafijaPusdienas: 1 jēla ola, salāti no 3 vārītiem burkāniem ar augu eļļu, 15 g cietā sieraVakariņas: augļi

11. diena

Brokastis: melna kafija, sausiņšPusdienas: cepts kabacisVakariņas: 2 cieti vārītas olas, 200 g vārītas liellopa gaļas, svaigu kāpostu salāti

12. diena

Brokastis: melna kafija, sausiņšPusdienas: cepta vai vārīta zivs, dārzeņu salāti ar augu eļļuVakariņas: 100 g vārītas liellopa gaļas, glāze kefīra

13. diena

Brokastis: melna kafijaPusdienas: 2 cieti vārītas olas, vārītu kāpostu salāti, glāze tomātu sulasVakariņas: cepta vai vārīta zivs.

0 Komentāri