Kāpēc trauku mazgājamais sūklis ir jāmaina vismaz reizi nedēļā?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Zinātnieki brīdina cilvēkus, kuri trauku mazgājamos sūkļus maina retāk nekā reizi nedēļā, – tie ātri var kļūt par labvēlīgu mājvietu triljoniem baktēriju un izraisīt dažādas slimības.

Daudzi no mums trauku mazgājamo sūkli nomaina tikai tad, kad tas ir pārvērties par deformētu, brūnu un smakojošu veidojumu, tomēr zinātnieki ir pierādījuši, ka trauku mazgājamais sūklis ir jāmaina vismaz reizi nedēļā, lai izvairītos no bīstamām baktērijām, kas tajos var ērti ieperināties.

Scientific Reports

Foto: Publicitātes foto

Noskaidrots arī, ka trauku mazgājamā sūkļa mazgāšana vai pakļaušana lielam karstumam mikroviļņu krāsnī nespēj to ievērojami sterilizēt un var izraisīt pat vēl labvēlīgāku vidi baktērijām.

«Virtuves sūkļi ir viena no labvēlīgākajām baktēriju vairošanās vietām virtuvē, jo tie vienmēr ir mitri un atrodas siltumā. Savukārt netīrumu un ēdiena atliekas, kas nokļūst uz sūkļa, ir labs barības avots baktērijām. Viens sūkļa kubikcentimetrs satur astoņas reizes lielāku daudzumu baktēriju nekā uz Zemes ir cilvēku, tāpēc ir ļoti svarīgi to regulāri mainīt. Īpaši tad, ja jums mājās ir slimi vai vecāki cilvēki,» komentēja Vācijas universitātes mikrobiologs Markuss Egerts.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu