Jaunās gripas vīruss bīstami pietuvojies Latvijai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Scanpix»/«Reuters»

Jaunās AH1N1 jeb tā dēvētās cūku gripas infekcijas perēklis bīstami pietuvojies Latvijai, trešdienas rītā LTV raidījumā «Labrīt, Latvija!» sacīja Latvijas Infektoloģijas centra direktora pienākumu izpildītājs Jāzeps Keišs.

Pēc viņa teiktā, cilvēkiem vajadzētu nopietni apsvērt pirms došanās uz slimības skartajiem reģioniem un neaizmirst par profilaksi, jo situācija Latvijā «diez cik iepriecinoša nav».

«Es domāju par vairākiem apstākļiem, kas pēdējā laikā nākuši klāt. Epidēmiskais perēklis pietuvojies gandrīz pie pašas Latvijas,» sacīja Keišs un piebilda, ka iepriekš epidēmiskais perēklis atradies pāri okeānam, bet nu arī Latvijā un blakus esošās valstīs ir daudz inficēto.

Šīs gripas vīrusa paveids ir diezgan agresīvs. Par to liecina fakts, ka AH1N1 vīruss aptvēris visu pasauli. Keišs to skaidro ar cilvēku vājo imunitāti. Viņš norāda: lielākā bīstamība slēpjas tajā, ka slimības laikā nereti rodas komplikācijas, kas var būt bīstamas dzīvībai.

Keišs norāda, ka «šajā ziņā arī ķiploki nav par skādi», taču speciālists iesaka lietot arī pretvīrusa medikamentus, kas pieejami aptiekās — to efektivitāte ir lielāka nekā valkājot sejas masku.

Līdz nedēļas beigām arī Latvijā būs skaidrība par to, vai būs pieejama vakcīna pret jaunās gripas vīrusu.

Patlaban Latvijā reģistrēti 38 AH1N1 jeb tā dēvētās cūku gripas pacienti, tostarp trīs bērni.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu