Latvijai ir mazas iespējas iegādāties vakcīnu pret jauno gripu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Uzņēmums «Vakcinācijas dienests» sācis pārrunas ar vakcīnu ražotāju pārstāvjiem par topošās vakcīnas pret jauno gripas paveidu AH1N1 iegādi. Lai gan dienests ir gatavs iegādāties šo vakcīnu, tiklīdz tas būs iespējams, «Vakcinācijas dienesta» vadītājs Uģis Glāzītis pauž bažas, ka Latvijas iedzīvotāji šo vakcīnu varētu arī nesagaidīt, informē dienests.

Pēc Glāzīša domām, Latvija tiks apdalīta: «Ja ražotāji sola vakcīnas, iespējams, sākt tirgot jau šoruden, tad Latvija to iegādāties varēs vien tad, kad tiks apmierinātas lielo valstu vajadzības, kuras šīs vakcīnas iegādei jau rezervējušas prāvus naudas līdzekļus.»

Par šādu iespējamo scenāriju liecina fakts, ka par šā jautājuma risināšanu Latvijā ir atbildīgas vairākas institūcijas, kuras patlaban nedarbojas saskaņoti un efektīvi.

Par nespēju ātri un saskaņoti rīkoties, lai Latvijas iedzīvotāji varētu saņemt vakcīnas, liecina arī līdzšinējā pieredze citu infekciju draudu gadījumos. «Vakcinācijas dienests» atgādina: speciālisti prognozē, ka, iespējams, šoziem ar cūku gripu Eiropā saslims vairāki miljoni cilvēku.

Latvijā ar tā saukto cūku gripu saslimuši jau vairāki cilvēki, taču viņu stāvoklis nav smags, un visi atveseļojas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu