Saņem e-pastā alerģiju izraisošo augu ziedēšanas prognozi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

www.zied.lv

Arī zvanot uz Alerģisko slimību izmeklēšanas un ārstēšanas centra informatīvo tālruni 67221064, iespējams uzzināt aerobioloģisko prognozi nākamajai nedēļai.

No augu ziedputekšņu izraisītas alerģijas cieš gandrīz katrs 3. pilsētnieks. Alerģiju izraisa galvenokārt tie ziedputekšņi, kurus pārnēsā vējš - ar gaisa plūsmu ziedputekšņi var nokļūt simtiem kilometru tālu. Īpaši bieži alerģiju izraisa bērzu, alkšņu un lazdu ziedputekšņi.

Ziedputekšņu alerģijas biežākās izpausmes ir iesnas (alerģiskais rinīts), aizlikts deguns, šķaudīšana, acu graušana, asarošana, var būt arī klepus un apgrūtināta elpošana. Jo lielāka ziedputekšņu koncentrācija gaisā, jo stiprākas būs alerģijas izpausmes.

Alerģijas simptomi pastiprinās arī sausā, karstā un vējainā laikā, turklāt pilsētā tie izteiktāki nekā laukos, jo savienojumā ar dūmiem un izplūdes gāzēm putekšņi kļūst īpaši agresīvi.

Ziedputekšņu izraisītās iesnas nedrīkst atstāt bez ievērības, jo statistika liecina, ka 40% pacientu ar alerģisko rinītu pakāpeniski attīstās bronhiālā astma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu