Mildronāta klīniskais pētījums ir pabeigts

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

AS «Grindeks» informē, ka ir sekmīgi pabeidzis klīnisko pētījumu par oriģinālprodukta Mildronāts® ietekmi slodzes stenokardijas ārstēšanā.

Starptautiskais klīniskais pētījums tika veikts sadarbībā ar pieredzes bagātiem pētniekiem, zinātniskajiem konsultantiem un ārvalstu līgumorganizācijām atbilstoši «Labai klīniskai praksei» (ICH/GCP) un Eiropas Savienības normatīvo aktu prasībām.

Mildronāta® klīniskais pētījums tika veikts 37 pētnieciskajos centros Latvijā, Lietuvā, Krievijā un Ukrainā. Tajā tika pētīta Mildronāta® terapeitiskā ietekme slodzes stenokardijas ārstēšanā.

Saskaņā ar klīnisko pētījumu praksi, pašreiz sagatavošanā ir zinātniskā publikācija par Mildronāta® klīniskā pētījuma rezultātiem.

Tie tiks plaši komunicēti zinātniskajās un ārstu aprindās dažādās konferencēs un simpozijos. Slodzes stenokardija ir viena no visizplatītākajām koronārās sirds slimības izpausmēm. Stenokardija izpaužas kā sāpes aiz krūšu kaula vai spiedoša sajūta krūtīs, ko izraisījusi nepietiekama skābekļa padeve sirds muskulim. Bieži stenokardiju provocē pacienta fiziskā slodze. To neārstējot, stenokardija var kļūt biežāka, bet simptomi - aizvien smagāki. Stenokardija norāda arī par nopietnākām sirds veselības problēmām un būtiski ietekmē cilvēka dzīves kvalitāti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu