Kampaņa pret bērnu aptaukošanos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien lauksaimniecības un lauku attīstības komisāre Marianna Fišere Bola atklās Eiropas Savienības (ES) veselīgas ēšanas kampaņu, kuras mērķis ir cīnīties pret bērnu aptaukošanos, liecina Eiropas Komisijas (EK) paziņojums.

Kampaņa sāksies pie EK mītnes Briselē un piedāvās bērniem visā Eiropā piedalīties dažādos pasākumos un spēlēs.

Veselīgas ēšanas kampaņa tiek finansēta no ES lauksaimniecības budžeta, un tā notiks paralēli ES programmām «Skolu apgāde ar augļiem» un «Skolu apgāde ar pienu», kas ir svarīgas iniciatīvas par līdzsvarotāku uzturu un veselīgākiem ēšanas paradumiem, kuru mērķauditorija ir bērni.

Veselīgas ēšanas kampaņas vēstījums «Ēd, dzer, kusties» tiks izplatīts tieši skolās. Astoņu nedēļu laikā kampaņas «Gardā bariņa» dalībnieki ieradīsies Beļģijā, Ziemeļfrancijā, Apvienotajā Karalistē, Īrijā, Igaunijā, Lietuvā un Polijā. «Gardais bariņš» apmeklēs divas skolas dienā. Kopumā šis pasākums paredzēts 18 000 bērnu 180 skolās. Tā vēstījums ir: ēd pareizi, jo veselā miesā mīt vesels gars.

Vienlaikus ES «Gardā bariņa» tīmekļa vietnē astoņas nedēļas varēs piedalīties interaktīvā dārgumu meklēšanas spēlē. Skolēni vecumā no 8 līdz 15 gadiem no visas Eiropas varēs iegūt balvas izklaidei un sportam.

Statistikas dati liecina, ka aptuveni 22 miljoniem bērnu ES ir liekais svars un pieciem miljoniem no viņiem ir vērojama aptaukošanās. Jauniešiem, kuri nevērīgi izturas pret saviem ēšanas paradumiem, pieaugušo vecumā draud diabēts, sirds un asinsvadu slimības un pat agrīna osteoporoze.

Tenisa čempione beļģiete Žustīne Enēna un astoņus gadus vecais Ginesa rekorda īpašnieks Rosolīno Kannio, kurš pārpeldēja 3,6 kilometrus plato Mesīnas jūras šaurumu Itālijā 58 minūtēs, atbalstīs šo pasākumu un palīdzēs izplatīt tā vēstījumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu