Depresīvi cilvēki ēd vairāk šokolādes

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Cilvēki, kas sirgst ar depresiju, ēd vairāk šokolādes nekā citi cilvēki, turklāt apēstās šokolādes daudzums palielinās līdz ar viņu slimības nopietnību, liecina jauns ASV veikts pētījums.

«Mūsu pētījums apstiprina sen radušās aizdomas, ka cilvēki ēd šokolādi, kad viņi jūtas nomākti,» atzina Sandjego Kalifornijas universitātes pētniece, pirmdien publicētā pētījuma līdzautore Beatrise Golomba.

Pētījuma gaitā zinātnieki vēroja aptuveni 1000 cilvēku šokolādes patēriņu un garastāvokli. Neviens no tiem nelietoja antidepresantus, kā arī neslimoja ar sirds saslimšanām vai diabētu. Pētījuma dalībniekiem bija jāziņo par nedēļas laikā apēsto šokolādes daudzumu. Atsevišķi tika novērtēts arī viņu depresijas līmenis.

Kā atklāja pētnieki, cilvēki, kuru depresija bija visizteiktākā, mēnesī apēda gandrīz 12 porcijas šokolādes, tikmēr cilvēki bez depresijas pazīmēm šajā pašā periodā apēda piecas porcijas. Cilvēki ar vidēji izteiktu depresiju apēda astoņas porcijas mēnesī.

«Neizskatās, ka rezultātus var izskaidrot ar vispārēju kofeīna, tauku, ogļhidrātu vai enerģijas uzņemšanu, liekot domāt, ka mūsu atklājumi attiecas tikai uz šokolādi,» uzsvēra Golomba. Viņa piebilda, ka nekādas citas atšķirības ar antioksidantiem bagātas pārtikas uzņemšanā netika atrastas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu