Profesionāls pēriens. Stratēģiski norādījumi tām, kas pirtī ir retas viešņas. III

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ja esi ieradusies uz ballīti pirtī, tad svarīgākais ir — cik vien aši iespējams, doties uz pērtuvi.

Parasti saimnieks pirti ir izkurinājis jau līdz viesu atbraukšanai. Ja sadomāsi turp doties pēc pusnakts, tad tā būs trakoti karsta, pārpildīta un vienīgais prieks, kas atliks, — plikam pasēdēt draugu lokā.

Mani pirtī spārno doma, ka šajā laikā cilvēks nenoveco. Ja vēl paskaitu, cik naudas ietaupu ar šādu pašapkalpošanos, tad roka pati stiepjas pēc slotas, un cenšos uz lāvas tikt kaut reizi nedēļā.

Labākais pirtnieks

Kad trešo reizi pēc noskalošanās vēsā ūdenī atgriežos pērtuvē, jūtu, ka esmu gatava ņemt rokā pirtsslotu, jo reti kad man tuvumā gadās kāds, kuram mīļuprāt uzticētu sevi pērt. Protams, labākais pirtnieks ir tavs vīrietis, jo viņš tavu augumu izjūt vislabāk. Bet, ja puisim tovakar ir citi sarunu biedri, mierīgi peries pati — intuīcija taču tev ir! Uzmet garu, savicini gaisā slotu, lai arī tā iesilst, izper pēdas, kājas, plaukstas, rokas, sānus, skaustu. Pasutini smeldzošās locītavas, siltu slotu paturi aknu rajonā. Atkal uzmet garu, noskalo un iesildi slotu, tad piekļauj smaržīgos zarus sejai.

Nu būtu vērts ar ziloņa cienīgu nopūtu laisties aukstā baseinā vai dīķī. Iesaku uz mirkli pabāzt zem ūdens arī galvu, citādi nereti pēc pirts piemetas migrēna.

Tagad vari satīties siltā un sausā halātā un laimīgu smaidu parādīties draugiem, lai priecīgā murdoņā atvilktu elpu.

Ja pirtī pa šo laiku nav radusies burzma, kur katrs pēc sava prāta virina durvis, met garu un alojas, tad vari nopērties vēl kādu reizi. Ja esi paņēmusi līdzi ķermeņa krēmu, tad ir īstais laiks to likt lietā. Pēcāk izmazgā matus, saģērbies un palēnām iesaisties vispārējos priekos. Ja spēj savaldīties, malko vieglus un dabīgus reibinošos dzērienus, uzkod sāļu zivtiņu, augļus un dārzeņus un pārliecinies, ka neko neesi zaudējusi. Tikai nekādā gadījumā vakarā vairs nesmēķē: ķermenis nesaprot, ko vajag — vispirms cilvēks dara visu, lai paplašinātu asinsvadus, un tad pēkšņi sašaurina ar nikotīnu!

Kas ir profesionāls pēriens

Kaut reizi mūžā iesaku izbaudīt īsta pirtnieka roku. Tad par peramā labsajūtu rūpējas speciālists, viņš vāra sviedrējošu tēju, izvēlas tieši tev piemērotas slotas, pēršanas paņēmienu, aromātisko eļļu kompozīciju masāžai, iet kopā ar tevi baseinā, tur uz rokām bezsvara stāvoklī. Tas ir tik lieliski, ka vārdos neizsacīt! Mans skolotājs šajās lietās ir Latvijas Pirts savienības prezidents Ziedonis Kārkliņš, vēl mani ir lutinājis Zigurds Štelmahers, kas Ādažu pagastā nu ir uzcēlis ļoti labu pirti un darbā izmanto pat 30 dažādas slotas. Veclaicenes pagastā manu augumu un garu savā burvīgajā pirtiņā ir aprūpējusi arī mācīta pirtniece Gunita Virka. Viņa no Latvijas dabas labumiem pati gatavo ķermeņa krēmu un pīlingam pievieno arī maltas olu čaumalas.

Turpmāk vēl. Pilnu rakstu lasi žurnāla «Lilit» jūnija numurā

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu