Kā atbrīvoties no bada sajūtas?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Bieži vien, ievērojot diētu, gadās «norauties», jo bada sajūta neliek mieru, visu laiku gribas ēst, līdz ar to visas domas griežas ap ēdienu.

Visgrūtāk parasti ir pirmās dienas, kad kuņģis vēl nav pietiekami sarāvies un pieradis pie mazajiem uztura daudzumiem. Tāpēc daži padomi, kā atbrīvoties no bada sajūtas un «noturēties».

1. Dzer siltu šķidrumu. Ja dienas laikā rodas bada sajūta, bet līdz nākamai maltītei ir vēl ilgi jāgaida, tad dzer. Vislabāk — siltu šķidrumu, piemēram, tēju, vai vienkārši ūdeni, tas palīdzēs atbrīvoties no bada sajūtas.2. Vakarā uzēd kaut ko garšīgu. Bet pavisam nedaudz, tas rada sajūtu, ka sevi lutini un neatsaki sev baudu. Pozitīvs emocionālais noskaņojums palīdz daudz vieglāk vājēt.3. Uzkod kaut ko skābu vai arī kaut ko ar sinepēm. Skābs ēdiens veicina temperatūras paaugstināšanos organismā, palielinās arī vielmaiņa un paaugstinās sirdsdarbība. Palielinās asinsspiediens, līdz ar to apetīte pati par sevi samazinās.4. Obligāti brokasto. Iztrūkstošas brokastis samazina vielmaiņu par 30%.5. Nekad uz veikalu neej izsalcis. Neizaicini likteni. Labāk neriskēt. Ja būsi paēdis, veikalā nopirksi tikai nepieciešamo un veselīgus produktus.6. Ārstē hroniskas kaites. Ja organismā kaut kas nav tā, kā vajag, apetīte pieprasa «apēst» šo problēmu.7. Mācies saglabāt labu noskaņojumu jebkurā situācijā.8. Mīli sevi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu