Pētījums: Teju puse Latvijas iedzīvotāju zobus tīra tikai reizi dienā

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Teju puse Latvijas iedzīvotāju zobus tīra tikai reizi dienā. Savukārt 1500 aptaujāto atzīst, ka zobus ikdienā netīra vispār, tā liecina «Euroaptiekas» veiktā «Lielā Latvijas veselības testa» rezultāti jautājumos par mutes higiēnu un ar to saistītiem paradumiem. 

Testa rezultāti rāda, ka zobu kopšanas kultūra Latvijā ir drīzāk viduvēja. Ieteicamās divas zobu tīrīšanas reizes dienā veic vien 48% «Lielā Latvijas veselības testa dalībnieki». Pavisam neliela daļa respondentu – 4%, zobu tīrīšanai velta laiku trīs un vairāk reižu dienā.

Galvenokārt aptaujātie par mutes un zobu higiēnu rūpējas lietojot zobu pastu (95%) un zobu birsti (89%). Krietni retāk tiek lietots zobu diegs (35%), bet mutes skalojamo līdzekli ikdienā lieto vien 26% aptaujāto.

«Arī aptieku ikdienā visbiežāk farmaceitisko padomu klienti vaicā par protēžu fiksatoriem un zobu pastām. Tie, tāpat kā zobu birstes, ir arī pirktākie mutes higiēnas produkti. Mazāk tiek iegādāts zobu diegs un mutes skalošanas līdzekļi – šo tendenci, līdzīgi kā «Lielajā Latvijas veselības testā» novēro arī farmaceiti, skaidro farmaceite Ieva Zvagule.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu