Patiesība par gulēšanu krūšturī: Cik tas ir veselīgi?

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Jāatzīst, ka daļai sieviešu ik pa laikam tomēr gadās gulēt krūšturī. Lai arī daudzām šķiet, ka tas nebūt nav ērti un veselīgi, kāda ir patiesība? Cik veselīgi ir pavadīt nakti krūšturī?

Pastāv vairāki neskaidri uzskati. Daudzi ir pārliecināti, ka šādā veidā krūtis sāk nokarāties un zaudē tvirto formu, taču portāls «cosmopolitan.com» ziņo, ka leģendārā aktrise Merilina Monro krūšturī gulēja katru nakti tieši tāpēc, lai tās nesāku nokarāties. Kā ir patiesībā?

«Krūšu nokarāšanās ir neizbēgams process sievietēm zināmā vecumā,» izdevumam atklājis ārsts Sets Rankins (Seth Rankin), atklājot, ka iemesls šai parādībai ir krūšu saistaudi, kas laika gaitā zaudē savu elastību.

Ārsts norāda, ka ir vairāki faktori, kas ietekmē sieviešu krūšu formu, piemēram, grūtniecība, barošana ar krūti, gēni, smēķēšana, iespaidīgs svara zudums vai pieaugums un pat intensīva sportošana.

Guļot uz vēdera, sievietes krūtis dabīgi piespiežas ķermenim, nevis nošļūk uz leju, tāpēc Rankins uzskata, ka nav pilnīgi nekāda iemesla, lai nakti pavadītu krūšturī tikai tāpēc, lai krūtis nesāktu nokarāties. Tomēr ārsts uzsver, ka regulāra gulēšana krūšturī var negatīvi ietekmēt sievietes limfmezglus.

«Šaurs krūšturis var ierobežot limfu dabisko plūsmu krūšu un padušu apvidū,» saka Rankins, norādot, ka tas var novest pie limfmezglu iekaisuma.

Ārsts norādījis uz vairākiem iemesliem, kāpēc nakti krūšturī nevajadzētu pavadīt, taču to nokarāšanās nav viens no tiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu