Pētījums: Kāpēc pirms miega vienmēr vajadzētu doties karstā dušā?

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Lai arī vairāki pētījumi ir pierādījuši, ka duša no rītiem cilvēkiem palīdz ātrāk pamosties un uzlabo dienas efektivitāti, jaunā pētījumā atklājies, ka arī dušai pirms miega ir pozitīvs efekts, raksta izdevums «Time».

Eksperti apgalvo, ka karsta duša vakarā var palīdzēt ātrāk aizmigt, kā arī uzlabo miega kvalitāti, tomēr būtiski vannas istabas virzienā doties īstajā laikā.

Ķermeņa temperatūrai ir nozīmīga loma diennakts ritma regulācijā. Dienas laikā tā dabiski palielinās līdz vēlai pēcpusdienai, bet tad šis cikls maina virzienu un temperatūra sāk kristies. Dodoties dušā, cilvēks palielina savu ķermeņa temperatūru, taču, ja ķermenim pēc dušas ļauj atdzist, tas var palielināt vēlmi pēc miega.

«Atdzišana ir signāls, kas mums norāda, ka ir laiks dotiem pie miera,» apgalvo Diāna Augeli (Dianne Augelli) no Miega medicīnas centra Ņujorkā, atklājot, ka galvenais ir dušā neiet pārāk vēlu - tieši pirms miega.

Eksperti iesaka apmēram pusotru stundu pirms vēlamā gulētiešanas laika doties vannā vai 20 minūšu ilgā dušā. Šādā veidā, apguļoties gultā, ķermenis būs atdzisis, sauss un gatavs miegam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu