Kailums Jāņu naktī: Kā iemīlēt savu ķermeni, lai nekautrētos vārtīties rasā?

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Nav noslēpums, ka kailums un Jāņu nakts ir savstarpēji saistītas lietas. Piemēram, Dobelē 23. jūnijā notiks jau tradicionālais pliko skrējiens. Lai arī šeit pārsvarā skrien tikai kaili vīriešiem, sievietes tikmēr visdrīzāk kailas dosies mazgāties rasā, lai vairotu skaistumu un veselību. Mūsdienās cilvēki dalās divās daļās - vieni šajā naktī uz gatavi izģērbties kaili, smeļoties enerģiju, savukārt otri - kūtri pasmaida un atsakās.

Pirtniece Elīna Zvirbule izdevumam «Ieva» atklāj, ka kailums ir stāsts par mūsu attiecībām arī pašiem ar sevi - ja savu ķermeni neizjūti, tad gribi noslēpt to ne tikai no citiem, bet arī pašam no sevis.

«Ja spējam būt «kontaktā» ar sevi, pieņemt sevi, tad vienlaikus atveramies pasaulei un esam gatavi pieņemt to. Savukārt, ja pasaulei esam aizvērti, esam aizvērti arī labajam tajā, iespējām, zīmēm. Tieši tāpat ir ar savu ķermeni - kad nemīlam un dusmojamies uz to, kļūstam tam sveši un nedzirdam signālus, ko ķermenis mums sūta,» savu viedokli pauž Zvirbule.

Lai arī par kailumu tiek runāts daudz un dikti, vissaspringtākās attiecības ar to ir tieši jaunākajai paaudzei. «Iespējams, pie vainas ir tiražētie ārējā skaistuma standarti un apziņa - ja tiem neatbilsti, kaut kas ar tevi nav kārtībā,» atklāj pirtniece.

Zvirbule norāda, ka ir iespējams iemācīties iemīlēt savu ķermeni, kaut vai mājās pie spoguļa - skatīties uz to un nenorāt ķermeņa daļas, kas nepatīk. Tā vietā vajadzētu sūtīt labas domas un mīlestību. Iemācoties sevi pieņemt ārēji, cilvēks sevi pieņem arī iekšēji.

«Sievietes, kas ir apmierinātas ar savu ķermeni, piesaista arī otru dzimumu - tās pievilcīgās nav ķermeņa aprises, bet gan harmonija, ko šāda sieviete izstaro. Šī sieviete sevi mīl!»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu