Turpmāk noteiktus izmeklējumus varēs saņemt tikai ar ārsta-speciālista nosūtījumu

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūra (turpmāk tekstā - Aģentūra) informē, ka no 2009.gada 1.jūlija atbilstoši grozījumiem normatīvajos aktos tiek mainīta nosūtījumu izrakstīšanas kārtība, lai pacients saņemtu atsevišķus izmeklējumus, portālu «Apollo» informēja Elīna Skurjate, Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūras Sabiedrisko attiecību departamenta preses sekretāre.

Saskaņā ar grozījumiem Ministru kabineta 2006.gada 19.decembra noteikumos Nr.1046 «Veselības aprūpes organizēšanas un finansēšanas kārtība» no 2009.gada 1.jūlija nosūtījumus uz scintigrāfijas un magnētiskās rezonanses diagnostiskajiem izmeklējumiem var izrakstīt tikai ārsts - speciālists. Šos izmeklējumus no budžeta līdzekļiem apmaksā tikai gadījumos, kad nosūtījumu uz izmeklējumu nozīmē ārsts - speciālists.

Izmaiņas nosūtījumu izrakstīšanas kārtībā saistītas ar valsts budžeta līdzekļu samazinājumu veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšanai, kā arī lai veicinātu izmeklējumu pieejamību tiem pacientiem, kuriem, izvērtējot veselības stāvokli, tie ir nepieciešami.

Ģimenes ārsts savas kompetences ietvaros pacientu var nosūtīt uz diagnostiskajiem izmeklējumiem, izņemot divus iepriekšminētos diagnostiskos izmeklējumus.

www.voava.gov.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu