Latviskota Holivudas zvaigžņu diēta

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

par ārstniecisko jeb desmit dienu diētu

Diēta kļuva populāra pagājušā gadsimta 20. gados, vienu divas reizes gadā to ievēro Holivudas aktrises, lai atgūtu slaido līniju. Šī ir daudz lētāka, Latvijas apstākļiem pārveidota versija. Oriģinālajā diētā zvaigznes kotlešu vietā ēdušas steiku un jēra karbonādi, vārītas zivs vietā mielodamās ar krabjiem un garnelēm, bet gurķu un apelsīnu vietā izlīdzējušās ar daudz eksotiskākiem augļiem.

Ko sola: Ar diētas palīdzību 18 dienās var zaudēt 8–10 kg.

Kas jāievēro: katru dienu tiek uzņemtas ne vairāk kā 1000 kalorijas,brokastīs vienmēr viens un tas pats — divi apelsīni un krūze tējas vai kafijas bez cukura (apmēram 100 kalorijas).

Kas jāēd:

1. dienaPusdienas — 1 liesa kotlete, lapu salāti, redīsi, 40 g riekstu, mandeļu vai auzu pārslu, tēja vai kafija;vakariņas — 1 ola, 2 apelsīni, salāti, 8 gurķa šķēlītes, tēja.

2. dienaPusdienas — 2 apelsīni, 2 olas, 1 tomāts, 40 g mandeļu, riekstu vai auzu pārslu, kafija vai tēja;vakariņas — 1 kotlete, tomāts, 6 gurķa šķēlītes, salāti, 2 apelsīni, tēja.

3. dienaPusdienas — 1 kotlete, salāti, 3 apelsīni, 1 citrons, kafija vai tēja; vakariņas — 2 olas, 2 apelsīni, spināti vai salāti, 4 sparģeļi vai 2–3 burkāni, 1 šķēle grauzdētas maizes, tēja.

4. dienaPusdienas — 1 apelsīns, 1 jēra vai teļa gaļas kotlete, salāti, tēja vai kafija;vakariņas — 1 apelsīns, 1 tomāts, siera šķēlīte, vājpiena biezpiens, tēja.

5. un 6. dienaPusdienas — vārīta zivs, grauzdētas maizes šķēle, 3 apelsīni, kafija vai tēja;vakariņas — 1 kotlete, 1 tomāts, 3 redīsi, salāti, 1 apelsīns, tēja.

Pēc tam atkal sāk ar 1. dienu un atkārto, līdz pagājušas 18 dienas.

«Tievētāju» atsauksmes:

  • «Tieši otrādi — no olām paliek apaļš, jo olas satur daudz olbaltumvielu.»
  • «Ko darīt, ja negaršo olas un kafija? Diētas dēļ negribu sākt ēst šos, manuprāt, ļoti negaršīgos (olas) un neveselīgos (kafija krāso zobus) produktus.»
  • «Kādēļ tieši kotlete? Tur taču cūkgaļa, kura ir trekna. Grilēta vai folijā cepta vista man patiktu labāk.»

Diētas raksturojums

Holivudas zvaigžņu diēta no visām hipokalorāžas diētām ir gandrīz pati «sakarīgākā», jo tajā iekļautas gan olbaltumvielas, kas rada sāta sajūtu, arī uztura daudzums ir tāds, lai cilvēks nemirtu badā un būtu apmierināts ar dzīvi. Tai ir gan sākums, gan beigas. Pozitīvi vērtēju to, ka diētā iekļauti svaigi augļi un dārzeņi, jo tie satur šķiedrvielas, vitamīnus, minerālvielas, mikroelementus, kas cilvēka organismam ir absolūti nepieciešami. Iepriecina, ka šajā diētā nav noteikts, cik daudz augļu un dārzeņu jāēd. Tātad — ēd, cik gribi! Pusdienās uz šķīvja ir cepta vai vārīta zivs un pamatīga porcija svaigu kāpostu salātu ar ēdamkaroti eļļas — ļoti jauki!

Vai izdosies sasniegt un saglabāt rezultātu? Visticamāk, ka ne. Bieži vien tā saucamās «ātrās» diētas spekulē uz to, ka, tās ievērojot, iztīrās kuņģa zarnu trakts. Tā patiešām ir, taču vēlāk tas tik un tā atkal piepildīsies. Jā, kuņģis būs sarāvies, taču arī ar «mazu kuņģīti» jūs jutīsities nepaēdis. Pēc maltītes ēdiens spiedīs kuņģi, bet gribēsies vēl! Turklāt laika gaitā tas atkal pamazām izpletīsies. Otrkārt, zarnas jau nesarausies tik īsā laikā. Lai tas notiktu, samazināts uztura daudzums jālieto nevis 7–10 dienas, bet mēnešiem ilgi.

Lielākais mīnuss. Nav norādīts, kā sagatavot diētā iekļautās kotletes. Liela starpība, vai kotlete, ko ēdam, ir tvaicēta vai stipri sacepta, piedegusi. Nekas nav teikts arī par sāls daudzumu. Produktos, kas piesātināti ar sāli un konservantiem, var būt nedaudz kaloriju, taču tie saista šķidrumu.

Kādos gadījumos kategorisks nē? Gan Holivudas, gan kādu citu no mazkalorāžas diētām vesels cilvēks ar vairāku mēnešu starplaikiem var ievērot vienu divas reizi gadā, taču nekādā gadījumā citu pēc citas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu