Latvijā sauļošanās iziet no modes

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijā sauļošanās iziet no modes, liecina pētījumu centra SKDS aptauju dati. Iedzīvotāji sauļošanos aizvien biežāk atzīst par neveselīgu.

Saskaņā maijā veiktās aptaujas rezultātiem patlaban jau puse - 51% - iedzīvotāju uzskata, ka sauļošanās atstāj nelabvēlīgu iespaidu uz veselību.

10,5% iedzīvotāju uzskata, ka tā ir ļoti nelabvēlīga. To, ka sauļošanās drīzāk ir nelabvēlīga, uzskata 40,5%. Mazāk nekā trešā daļa jeb 30% domā, ka sauļošanās atstātais iespaids ir labvēlīgs. Tikai 2% aptaujāto uzskata sauļošanos par ļoti veselīgu.

11% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka sauļošanās nekādu iespaidu uz veselību neatstāj.

Salīdzinoši pirms gada sauļošanos par neveselīgu atzina 47% iedzīvotāju, bet pirms četriem gadiem, 2009.gadā - tikai 36% aptaujāto. Vienlaicīgi ir samazinājies to iedzīvotāju īpatsvars, kuri sauļošanos uzskata par veselību stiprinošu nodarbi. Ja pirms gada, līdzīgi kā šogad, tā uzskatīja 30%, tad 2009.gadā tā domāja 39%.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu