Piedāvā jauna veida gripas vakcīnu tiem, kam bailes no potēšanas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

SIA «Vakcinācijas dienests» sācis piedāvāt Latvijā jauna veida gripas vakcīnu, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja uzņēmuma pārstāve Velga Bražņevica.

«Jaunā vakcīna īpaši domāta tiem, kam bailes no potēšanas - ierastās šļirces un adatas. Gripas vakcīnu «Idflu» ievadīs ar inovatīvu vakcinācijas metodi - ar lietošanai gatavu mikroinjekcijas sistēmu. Ievades adata ir desmit reizes mazāka nekā parastā injekciju adata un ievades deva - piecas reizes mazāka nekā parastā pretgripas vakcīnā,» skaidro Bražņevica.

Kā stāsta Bražņevica, jaunā ievades metode ir efektīvāka par ierasto, jo vakcīna tiek nogādāta ādas virskārtas asinsvadu un limfu kapilāros, nodrošinot ātru un kvalitatīvu imūnatbildi un iztiekot ar mazāku vakcinācijas devu.

Tāpat vakcīna ir mazāk kairinoša audiem un pastāv mazāks risks traumēt asinsvadus vai nervus.

Pēc Bražņevicas teiktā, vakcīna atbilst Pasaules Veselības organizācijas rekomendācijām ziemeļu puslodei un tā ir paredzēta pieaugušajiem vecumā no 18 līdz 59 gadiem. Vienas vakcīnas cena ir aptuveni desmit lati.

Jau ziņots, ka pēdējo piecu gadu laikā «Vakcinācijas dienestā» ievērojami krities pieprasījums pēc pretgripas vakcīnām, iepriekš atzina uzņēmuma vadītājs Uģis Glāzītis.

«Vakcinācijas dienestā» 2005.gadā tika realizētas aptuveni 6000 pretgripas vakcīnas, taču 2008.gadā šis rādītājs samazinājies līdz 924 vakcīnām, savukārt 2009.gadā uzņēmumā realizētas aptuveni 1000 pretgripas vakcīnas.

«Vakcinācijas dienests» sniedz konsultācijas vakcinācijas jautājumos, tostarp arī konsultācijas ceļotājiem, veic vakcināciju pret dažādām infekciju slimībām Rīgā, kā arī organizē izbraukumus Rīgas apkārtnē, veicot vakcināciju darbavietās, pārbauda organisma imunitāti pret infekciju slimībām.

Kā liecina «Firmas.lv» informācija, uzņēmums dibināts 2000.gadā un 2008.gadā strādājis ar 470 000 latu apgrozījumu un 12 400 latu peļņu, nodarbinot 20 cilvēkus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu