Aizvien vairāk cilvēku cieš no seksomnijas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kā atklājuši kanādiešu zinātnieki, aizvien vairāk cilvēku cieš no mēnessērdzības paveida seksomnijas, kas izpaužas kā seksuāla aktivitāte miega laikā, vēsta britu laikraksts «The Daily Telegraph».

Kā noskaidroja zinātnieki no Toronoto Miega pētījumu laboratorijas, viena divpadsmitā daļa cilvēku veic kāda veida seksuālas darbības - sākot ar masturbēšanu un beidzot ar dzimumaktu - kamēr viņi ir aizmiguši. Visbiežāk no seksomnijas cieš vīrieši.

Pētījums jūlija sākumā tika prezentēts miega traucējumu konferencē Sanantonio Teksasas štatā. Kā atklāja pētījuma autori, tā gaitā tika iztaujāti 832 cilvēki, kas bija vērsušies pie speciālistiem ar sūdzībām par dažādiem miega traucējumiem. 428 vīrieši un 404 sievietes atbildēja uz jautājumiem par simptomiem, nogurumu, garastāvokli un uzvedību miega laikā. Vairāk nekā 10% vīriešu un 4% sieviešu intervijās atzina, ka nodarbojas ar seksu miega laikā.Kā norādīja doktore Šerona Čuna, kuras vadībā notika pētījums, cilvēki, kas cieš no seksomnijas, visbiežāk neko neatceras par savām aktivitātēm miega laikā. Vislielāko pārsteigumu sagādāja tas, ka šis miega traucējums izrādījies daudz izplatītāks, nekā bija domāts iepriekš. «Mēs domājām, ka tie ir tikai daži cilvēki, taču (no tās cieš) gandrīz viena divpadsmitā daļa cilvēku,» sacīja Čuna. «Iepriekš nav bijis pētījumu par to, cik izplatīta ir seksomnija.»

Viņa piebilda, ka, lai arī proporcija ir tik liela, jāņem vērā, ka pētījumā piedalījās cilvēki, kas vērsās pēc palīdzības miega klīnikā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu