Simts gadus vecs ārsts turpina strādāt

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kāds Džordžijas štata ārsts, kas savas ilgās karjeras laikā pieņēmis 18 000 dzemdību, turpina savu darbu, neraugoties uz cienījamo vecumu - 100 gadiem, vēsta britu laikraksts «The Daily Telegraph».

Doktors Valters Vatsons strādā par akušieri jau 63 gadus. Viņš ieguva izglītību īsi pirms Otrā pasaules kara sākuma, taču līdz 1947.gadam dienēja Dienvidkorejā. Praktizēt viņš sāka, atgriežoties mājās pēc kara beigām.

Viņa pacientu vidū ir arī 77 gadus vecā Sabra Alena. Vatsons palīdzējis nākt pasaulē 17 viņas ģimenes locekļiem. «Viņš pieņēma visus manus piecus bērnus un divpadsmit mazbērnus,» atzina Alena. «Neviens viņam nespēj līdzināties, viņš ir labākais.»

«Nekas nav tik satraucoši, kā pieredzēt dzīves brīnumu,» atzina Vatsons, kas joprojām katru dienu iet uz darbu. «Es ceļos 6.45, ieturu brokastis un dodos uz slimnīcu uz 8.30. Es pārtraucu dzemdību pieņemšanu, kad mana redze pasliktinājās, taču es turpinu savas apgaitas uzņemšanā un operāciju zālēs gluži kā vienmēr.»

«Diemžēl es atceros dzemdības ar komplikācijām daudz skaidrāk par tām, kas noritēja perfekti. Kad tu esi pieņēmis vairākus tūkstošus, tās visas sāk sajaukties,» piebilda Vatsons.

Viņš atzina, ka neplāno doties pensijā, neraugoties uz artrītu un redzes un dzirdes pasliktināšanos. «Es mīlu medicīnu, un man patīk kontaktēties ar cilvēkiem. Tas man dod iemeslu no rītiem piecelties no gultas,» sacīja ārsts.

Vatsons ir vecākais praktizējošais ārsts. Pirms viņa par vecāko praktizējošo mediķi tika uzskatīta Leila Denmārka arī no Džordžijas štata, kas turpināja strādāt līdz 2000.gadam, kad viņai apritēja 102 gadi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu