Piezadzies rūgtums un apnikums? Viegls veids, kas palīdzēs mainīt dzīvi

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pienācis Jaunais gads, taču dzīve piedāvā tikai citronus? Jūties iestrēdzis un domā, ka citi sasnieguši vairāk? Padomā vēlreiz un izmēģini šo vienkāršo triku, kas palīdzēs ieviest pozitīvas korekcijas tavā dzīvē!

Mēs katrs mēdzam piedzīvot grūtsirdīgus brīžus, taču reizēm pašas vienkāršākās lietas spēj ietekmēt lielas lielas, atgādina «psychologies.co.uk».

Uz papīra lapas uzzīmē horizontālu līniju. Tā simbolizēs tavu dzīvi. Uzraksti līnijas sākumā savu dzimšanas dienu, bet līnijas otrā galā – šodienas datumu. Atzīmē uz līnijas dažādos laika posmos piedzīvoto. Tā var būt skolas gaitu sākšana, darba vai dzīvesvietas maiņa, kādi svarīgi notikumi ģimenē utt. Pie katra notikuma pieraksti kādu atziņu:

- Kā es tobrīd jutos?

- Ko es darīju, lai tiktu galā ar savām izjūtām?

- Kādu iespaidu uz mani atstāja konkrētās izmaiņas?

Pēc tam nosaki, kuras atziņas tu vēlētos atklāt savam jaunākajam «es». Ko tu vari mācīties no pagātnes notikumiem? Kā piedzīvotais var palīdzēt šobrīd?

Ir viegli fokusēties uz negatīvo, sevišķi, kad piedzīvots kāds skumjš notikums. Tomēr šādās reizēs ir vērtīgi atgādināt sev par labajām lietām dzīvē un tās pierakstīt. Ja labo lietu piefiksēšanu izveidosi par ieradumu, noteikti notiks arī pārmaiņas dzīvē:

- Tu spēsi noteikt savas prioritātes;

- Tu novērtēsi to, kas tev ir, tāpat kā sev tuvos cilvēkus;

- Tu izjutīsi mieru;

- Tu arvien mazāk koncentrēsies uz negatīvo.

Brīžos, kad dzīve šķiet pārāk netaisna, mēģini sev atgādināt labās lietas, kas tevī ir. Apzinies savas stiprās īpašības un koncentrējies uz tām, tādējādi vairojot pārliecību par sevi. Izveido sarakstu ar savām:

- Prasmēm un talantiem;

- Ceļojumiem un piedzīvojumiem;

- Iegūto izglītību vai kursiem;

- Draugiem un ģimeni;

- Finansēm.

Regulāri pārlasi sarakstu, lai atgādinātu sev, ko esi sasniedzis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu