Ko vīrieši ievēro tavā izskatā?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Tu uztraucies par dažām sīkām nepilnībām savā ārienē? Tici mums, vīrieši tam nepievērš uzmanību. Lasi tālāk, un daži no šiem jaunumiem tevi pārsteigs.

Kad uz zoda uzmetusies riebīga pumpa vai kad nav sanācis laika piekrāsot ataugušās matu saknes, tev var šķist, ka tavs mīļotais tagad redz tikai tavus trūkumus. Atslābsti! «Vairums vīriešu pat nepamana šādas nepilnības,» apgalvo antropoloģe un grāmatas «Why We Love» («Holt Paperbacks», 2004) autore Helēna Fišere. Un iemesls tam esot cieši saistīts ar evolūciju. «Kopumā vīrieši ir ieprogrammēti pamanīt acīm redzamas zīmes, kas pauž interesi par partneri, piemēram, siltu smaidu, un ignorēt citus smalkumus, piemēram, nolaizītu lūpu krāsu,» viņa skaidro. «Cosmo» lūdza Helēnai Fišerei atklāt vēl dažus fascinējošus pētījumu rezultātus.

Viņš neievēros… ja tavi mati ir nedaudz izspūruši.Viņš ievēros… ja tavi mati izskatās neveseli.Eksperta skaidrojums«Vīriešus pilnīgi nemaz neuztrauc, ja tavi mati nav ideāli ieveidoti un gludi. Patiesībā tu viņam, iespējams, pat patiktu labāk nedaudz mežonīga un izspūrusi, jo tas liecinātu par tavu bezrūpību un atbrīvotību. Taču viņš pamanīs, ja tavi mati izskatīsies sausi, trausli vai bojāti, jo tas liecina par sliktu veselību. Zemapziņas līmenī vīrieši meklē partneres, kurām ir lieliska veselība.»

Tāpēc svētdienas rītā ilgāk laiskojies ar viņu pa gultu, nevis stundām stāvi pie spoguļa. Ja raizējies, ka mati ziemā kļuvuši nespodri, sniedz tiem vajadzīgo mitrumu ar atveseļojošu kondicionieri.

Viņš neievēros… spīdumu uz deguna.Viņš ievēros… iekaisušu sejas ādu.Eksperta skaidrojums«Tas, ka āda dabiski ir mazliet taukaina, nav nekas briesmīgs. Neraizējies par to. Cita lieta ir sakairināta sejas āda. Ja tava seja izskatās apsārtusi vai pietūkusi, tas liecina par stresu — tā tavs organisms brīdina par kādu neveselīgu reakciju vai alerģiju.»

Ja apsārtums ir manāms, noteikti pārbaudies pie dermatologa. Izvēloties acu ēnas un pūderi, pamēģini pāriet uz maigāku dekoratīvo kosmētiku, kas paredzēta alerģiskai ādai.

Viņš neievēros… mazliet ataugušas matu saknes.Viņš ievēros… radikāli atšķirīgu matu griezumu.Eksperta skaidrojums«Vīrieši parasti pievērš uzmanību vienīgi ļoti radikālām izmaiņām tavā stilā, piemēram, ilgviļņiem vai zēngalviņai. Viņš tad vaicā sev — vai viņa grib, lai arī es kaut ko mainu savā izskatā? Ataugušas matu saknes gan vīriešiem neko nenozīmē — viņi to nevērtē ne pozitīvi, ne negatīvi.»

Ja tev laika trūkuma dēļ uz vairākām nedēļām nākas atlikt obligāto piekrāsošanas procedūru, neraizējies. Ilgtermiņā mati tev par to pateiksies, tikai turpini mazgāt tos ar krāsu aizsargājošu šampūnu, lai tonis saglabātos maksimāli ilgi.

Viņš neievēros… ja nebūsi izbalinājusi zobus.Viņš ievēros… ja tu nesmaidīsi.Eksperta skaidrojums«Vīriešus ārkārtīgi piesaista signāli, kas liecina, ka esi ieinteresēta, piemēram, draudzīgs smaids vai smiekli. Tavu zobu tonim patiesībā ir daudz mazāka nozīme, sevišķi tāpēc, ka, runājot ar viņu, tu jau demonstrē, ka viņam simpatizē.»

Protams, tu vēlies rūpēties par saviem zobiem, taču tev nav jātiecas panākt žilbinoši baltu krāsu. Pietiks ar to, ja tu lietosi balinošu zobu pastu, jo daudzi zobārsti uzskata, ka zobu balināšanas procedūras nenāk par labu to izturībai.

Viņš neievēros… sašķēlušos matu galus, kurus tu pati ignorē.Viņš ievēros… sašķēlušos matu galus, kurus tu plucini.Eksperta skaidrojums«Es garantēju — vīrieši pat nezina, ko nozīmē sašķēlušies matu gali vai kā tie izskatās, kamēr tu pati speciāli nevērsīsi uz tiem viņa uzmanību. Viņam patīk tavi kopumā veselīgie, spīdīgie un mīkstie mati, daži aplūzuši gali ir sīkums, ko viņš pat neievēros.»

Lai atturētu sevi no matu galu plucināšanas, izķemmē matiem cauri barojošu serumu, kas uzsūksies sausajos galos, un saņem matus zirgastē.

Viņš neievēros… ja tev ir dabiski bāla sejas āda.Viņš ievēros… ja būsi nosauļojusies pārāk brūna.Eksperta skaidrojums«Vīriešus tiešām vilina dabisks skaistums. Viņi nekad nenogurs to atkārtot, un to apliecina arī neskaitāmi pētījumi. Tāpēc, ja tava āda ziemas sezonā gluži dabiski kļūst gaišāka, viņu tas nepavisam neuztrauc. Taču viņš saviebsies, ja pārspīlēsi ar solāriju vai bronzeri. Vīrieši šādu efektu uztver kā viltojumu, kas itin nemaz nav pievilcīgs.»

Protams, tu arī nevēlies izskatīties pēc spoka. Ja bālums padara tevi traku, nomaini parasto mitrinošo krēmu pret vieglu paštonējošo losjonu, bet maiga mirdzuma efektam atdzīvini ādas toni ar pūderi, kura sastāvā ir gaismu atstarojošas daļiņas.

Viņš neievēros… jaunu nagu laku.Viņš ievēros… atšķirīgu nagu garumu.Eksperta skaidrojums«Puiši parasti uztver pārmaiņas tavā izskatā tikai tad, ja tās uz viņiem kaut kādā veidā attiecas. Tāpēc, ja tu savus īsos nagus esi pieaudzējusi garus vai kvadrātveida formu nomainījusi pret spicu, viņš sajutīs atšķirību, kad tu pieskarsies viņa rokai vai noglāstīsi muguru. Bet ja koraļļu krāsas vietā izvēlēsies lillīgu nagu laku? Tas viņu nekādā mērā neietekmē. Un tas nav tāpēc, ka viņš tev vairs nepievērš uzmanību. Viņu tikai vairāk interesē citi aspekti.» ...piemēram, sajūtas, kādas tu viņam radi, ar pirkstiem nobraucot pār viņa mugurkaulu.

Tāpēc nepārdzīvo par kādu aizlūzušu nagu vai mazliet nolobījušos laku. Bet vakarā obligāti iemasē nagus ar kutikulu krēmu, lai tavas rokas būtu maigas un gludas, arī neapmeklējot manikīru.

Viņš neievēros... ja tu aizmirsīsi uzkrāsot lūpas.Viņš ievēros... ja pārspīlēsi ar lūpu krāsu.Eksperta skaidrojums«Pārāk bieza lūpu krāsas kārta vīriešus atbaida. Tās pēdas paliek uz viņu ādas vai krekla, tāpēc viņš zaudē drosmi tev pietuvoties, pieskarties vai noskūpstīt, lai kā arī viņš vēlētos to darīt.»

Ir paņēmiens, kā pārliecināties, vai neesi pārāk stipri uzkrāsojusi lūpas: izvēlies tonētu lūpu balzamu vai caurspīdīgu spīdumu. Jo mazāk krāsu pigmenta, jo mazāks risks, ka tas izķēpāsies. Ja tomēr vēlies lūpām izteiktāku toni, lieko pomādes daudzumu nosusini ar salveti.

Viņš neievēros... izsmērējušos skropstu tušu.Viņš ievēros... iekaisušas acis.Eksperta skaidrojums«Sievietes domā, ka izplūdusi skropstu tuša vai acu zīmulis padara viņas neglītas. Taču es uzdrošinos apgalvot, ka vīrieši tajā nesaskata neko sliktu. Iespējams, tu viņa acīs izskaties daudz īstāka. Kurpretim asinīm pieplūdušas acis un nespodri acu baltumi ir ļoti pamanāmi un liecina par to, ka esi nogurusi, nevesela vai apreibinājusies — un tas nekad nav seksīgi.»

Vienmēr centies pietiekami atpūsties un izgulēties, lai atjaunotu mirdzumu savās acīs. Ja tam nav laika, aptiekās nopērkami acu pilieni un zila acu tuša palīdzēs notušēt apsārtumu.

Skaistuma misēkļi, kurus viņi tomēr pamanījaVīrieši atceras meiteņu neveiksmes, kas bijušas tik uzkrītošas, ka tās nepamanītu tikai aklais.«Manas draudzenes nokrāsotās uzacis izrādījās oranžas. Bija grūti saglabāt nopietnu sejas izteiksmi, skatoties uz viņu.» Sandijs (29)

«Meitene, ar kuru satikos, matus nēsāja tādā dīvainā astē, kas izskatījās tā, it kā tiešām vairāk piestāvētu zirgam.» Toms (23)

«Mana bijusī draudzene gribēja gaiši rudus matus, tāpēc viņa sajauca kopā baltu un sarkanu matu krāsu. Nav grūti iedomāties, ka mati nokrāsojās rozā.» Kaspars (31)

«Kad iepazinos ar kādu sievieti, biju pārliecināts, ka viņas garie, blondie mati ir dabiski, līdz mūsu randiņa laikā viena no pieaudzētajām šķipsnām iekrita tieši viņas zupas šķīvī.» Gatis (29)

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu