Gripa izplatās arvien straujāk

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagājušajā nedēļā palielinājusies saslimstība ar gripu — Sabiedrības veselības aģentūras monitoringa dati liecina, ka saslimstība ar gripu valstī pieaugusi par 60%, portālu «Apollo» informēja aģentūrā.

Pagājušajā nedēļā konstatēti vidēji 67 saslimšanas gadījumi uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju. Turklāt pagājušajā nedēļā palielinājies ne vien ar gripu saslimušo skaits, bet arī slimības teritoriālā izplatība. Nu jau gripa ir reģistrēta 15 teritorijās: Rīgā, Salaspilī, Olainē, Siguldā, Ogrē, Bauskā, Jelgavā, Aizkrauklē, Ventspilī, Kuldīgā, Liepājā, Daugavpilī, Rēzeknē, Cēsīs un Limbažos. Visaugstākā saslimstība vērojama piecās no tām — Siguldā, Bauskā, Aizkrauklē, Ventspilī un Liepājā.

Saslimstība ar citām akūtām augšējo elpceļu infekcijām pagājušajā nedēļā (salīdzinājumā ar iepriekšējo nedēļu) pieauga nedaudz — vidēji par 2,6%. Vidējā saslimstība ar elpceļu infekcijām pagājušajā nedēļā bija 1198 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju, nedēļu iepriekš — 1166 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju. Pagājušajā nedēļā izglītības iestāžu apmeklējums palicis iepriekšējās nedēļas līmenī. Pirmsskolas izglītības iestādes apmeklēja 66% audzēkņu, vispārējās izglītības iestādes — 89%.

Lai izvairītos no saslimšanas ar gripu vai citām akūtām augšējo elpceļu infekcijām, SVA epidemiologi iesaka stiprināt imunitāti, bieži un rūpīgi mazgāt rokas, vēdināt telpas un mitrināt iekšējo telpu gaisu, kā arī pēc iespējas retāk apmeklēt vietas, kur uzturas daudz cilvēku — masveida pasākumus slēgtās telpās, iepirkšanās centrus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu