«Beigtu suni nesit!» jeb septītais zelta likums mieram un laimei

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA-AFI

«Teju visu laikmetīgo slimību pamatā ir nemiera sindroms,» uzskata netradicionālā psiholoģe sūfija Irina Golovina.

Veselība, laime un sirdsmiers vairs nebūs svešvārdi no ziepju operām, ja liksi lietā septiņas vienkāršas likumības, kuru pamatā ir Austrumu gudrības.

Beigtu suni nesit! Netaisnīga kritika ir maskēts kompliments!

Ja uz kādu darbā uzēdas, tad tas bieži vien ir vistalantīgākais cilvēks, jo tieši viņā saskata reālus draudus jeb konkurenci. Ja tu esi nekāda, tevi neaiztiks — sēdi vienā mierā un pārkrāmē papīrus no viena galda stūra uz otru! Tu kaitini citus tāpēc, ka esi gudrāka, talantīgāka un skaistāka. Pārākā pakāpe mūsu pasaulē vienmēr tiek kritizēta, tāpēc nesteidzies aizcirst durvis. Ja tev aiz muguras saka: «Ir nu gan sapucējusies!» — uztver to kā neapšaubāmu komplimentu. Ja labākā draudzene tevi sagaida ar vārdiem: «Kurš gan staigā šādā kleitā, šajā laikā, tavā vecumā!» — tātad tieši tāda ir jānēsā (atcerēsimies filmu «Dienesta romāns»!). Visus dižgarus laikabiedri ir nežēlīgi ķengājuši, un tieši vislielāko panākumu brīdī pār viņiem ir vēlies vissmagākās kritikas vilnis. Sabiedrība necieš spilgtas personības — tai patīk spožas viduvējības. Paud savu individualitāti — un dabūsi pa galvu! Tev tūlīt pat atgādinās visus grēkus, bet, ja to nav, — izdomās. Atceries: jo spilgtāka personība tu esi, jo negatīvāku reakciju citos izraisi.

Pilnu rakstu lasi žurnāla «Lilit» jūnija numurā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu