Skaiti uzvaras, nevis neveiksmes! Ceturtais zelta likums mieram un laimei

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Teju visu laikmetīgo slimību pamatā ir nemiera sindroms,» uzskata netradicionālā psiholoģe sūfija Irina Golovina.

Veselība, laime un sirdsmiers vairs nebūs svešvārdi no ziepju operām, ja liksi lietā septiņas vienkāršas likumības, kuru pamatā ir Austrumu gudrības.

Svarīgākais ir tas, ko mēs domājam paši par sevi — apkārtējo viedoklis lai pagaida aizdurvē. Vēlu vakarā pārlapo nodzīvoto dienu un atrodi mirkļus, kuros ielikt sev augstāko atzīmi. Pat ja visa diena ir bijusi viena liela izgāšanās, tu taču vari paslavēt sevi kaut vai par to, ka tomēr esi piespiedusi sevi aiziet uz sporta zāli. Cilvēka diženums izpaužas sīkumos — prasmē padarīt ikdienu par svētkiem, sniegt prieku sev un apkārtējiem. Nekrist izmisumā un nebēdāties — tas prasa daudz vairāk pūļu, nekā, piemēram, reizi gadā izskatīties kā balles karalienei.

Tātad — dienas beigās paņem papīra lapu un uzraksti, ko labu esi piedzīvojusi. Dienas, mēneša un gada rezultātu apkopojums, kurā būs akcentēti šie plusi, piešķirs tev pašpaļāvību un pareizu pašnovērtējumu. Sievietei, kas uzskata sevi par neglītu, neviens un nekad nepateiks no sirds domātu komplimentu. Bet, ja tā pati sieviete sevi uzskatīs par spilgtu un oriģinālu, viņu par pelēko peli nenosauks pat klamzīgās treniņbiksēs. Turklāt tādai nav vajadzības apkārties ar zelta kilogramiem: tas piederas nedrošajām.

Pat visdraņķīgākajā dienā var atrast ko prieka vērtu — kaut vai to, ka tev izdevies uzpūst līdz šim nebijuši lielu košļājamās gumijas burbuli (atceries — burbuļi izdodas, sākot no 3 gumijas spilventiņiem vai 2 plāksnītēm!).

Ieprotokolē uzvaras, liec sev plusiņus dienas laikā un neskaiti ķezas — to mums māca tā saucamā Lites metode, pēc kuras neveiksmes jāuztver tikai kā normāls mācību process. Primitivizējot tas izklausītos šādi: ja kartupeļi piesvilst pie pannas, jo nepieskatīti cepušies trīs stundas, tad nākamreiz ir skaidrs, ka nedrīkst cept tik ilgi un tie ir jāuzmana. Tādējādi tu savu pieredzi nepārtraukti izmanto nevis tāpēc, lai sāktu uzskatīt, ka nekam nederi, bet gan tāpēc, lai rezultāts ar katru reizi būtu labāks.

Turpmāk vēl. Pilnu rakstu lasi žurnāla «Lilit» jūnija numurā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu