Greipfrūtu diēta

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šī ir septiņu dienu diēta tiem, kas vēlas iegūt satriecošu efektu un palutināt savu organismu ar bagātīgu vitamīnu devu.

To visu palīdzēs sasniegt regulāra greipfrūta lietošana uzturā, jo greipfrūts ir bagāts ar daudzām nozīmīgām uzturvielām, kā arī tas tiek uzskatīts par vienu no labākajiem līdzekļiem cīņā ar lieko ķermeņa masu. Pirms sākt diētu, katram pašam jāizvērtē, vai tā viņam ir noderīga. Iesakām konsultēties ar speciālistu, ja nepieciešams.

Diētas nosacījumi:

  • pēc plkst. 19.00 neēst;
  • katru dienu, ja ir liela izsalkuma sajūta, starp ēdienreizēm drīkst izdzert glāzi kefīra vai apēst ābolu vai apelsīnu;
  • vienreiz dienā drīkst tējai pievienot 1 tējkaroti medus;
  • vislabāk dzert zaļo tēju ar citronu;
  • kafiju — tikai svaigi vārītu vai espresso;
  • pirms gulētiešanas, ja ir izsalkums, drīkst apēst tikai greipfrūtu;
  • ēdienreizes plānot vislabāk ik pēc 5 stundām;
  • sāli nelietot;
  • mērces nav atļautas;
  • treknās zivis, kā lasis, skumbrija, siļķe, šajā laikā ir jāaizmirst;
  • drīkst ēst tikai liesu gaļu.

1. dienaBrokastis: greipfrūts vai sula no tā bez cukura, 2 šķēles (katra pa 25 g) šķiņķa bez treknuma, kafija vai tēja bez cukura.Pusdienas: greipfrūts, 250 g dārzeņu salātu (zaļumi + jebkuri dārzeņi, izņemot tos, kas satur cieti) ar citrona sulu, kafija vai tēja.Vakariņas: vārīta vai uz restēm cepta gaļa (svaigā veidā svars 150 g), 200 g zaļie salāti ar citrona sulu, tēja ar 1 tējkaroti medus.

2. dienaBrokastis: greipfrūts vai sula no tā bez cukura, 2 vārītas olas, kafija vai tēja bez cukura.Pusdienas: greipfrūts, 50 g siera (tauku saturs 20–30%) vai 150 g vājpiena biezpiena.Vakariņas: 200 g vārīta vai grilēta zivs, liela porcija salātu no zaļajiem dārzeņiem ar olīveļļu un citrona sulu (1 tējk. citrona sulas un 1 tējk. olīveļļas), 1 šķēle rupjmaizes.

3. dienaBrokastis: greipfrūts vai sula no tā bez cukura, 2 ēdamk. auzu pārslas vai musli ar 1 ēdamk. rozīņu un pāris maltiem riekstiem (izņemot zemesriekstus) un 4 ēdamk. attaukota jogurta vai piena.Pusdienas: greipfrūts, tase dārzeņu zupas jeb dzidrā buljona ar diviem sausiņiem.Vakariņas: puse greipfrūta (apēst pirms gulētiešanas), 200 g vārītas vai grilētas vistas, 2 sacepti tomāti, tēja.

4. dienaBrokastis: glāze tomātu sulas, vārīta ola, tēja ar citronu.Pusdienas: greipfrūts, liela porcija salātu no burkāniem vai zaļajiem dārzeņiem (gurķis, zaļā paprika, selerija, salātlapas, brokoļi utt.) ar olīveļļu un citrona sulu, šķēle maizes.Vakariņas: ne vairāk kā 400 g vārītu vai sautētu jebkuru dārzeņu, izņemot kartupeļus, tēja.Pirms gulētiešanas — greipfrūts vai sula no tā.

5. dienaBrokastis: augļu salāti (greipfrūts, apelsīns, ābols), kafija vai tēja ar citronu.Pusdienas: cepeškrāsnī cepts liels kartupelis, 200 g kāpostu vai jebkuru zaļo dārzeņu salātu.Vakariņas: 200 g liellopa steika vai 250 g vistas vai 250 g zivs, sacepts tomāts vai glāze tomātu sulas.Pirms gulētiešanas — greipfrūts vai sula no tā.

6. un 7. diena — pēc izvēles ņem kādu no iepriekš minētajām dienām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu