Ko mati stāsta par veselību?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Līdz šim visuzticamākā veselības atspoguļotāja lomu pildījušas asins analīzes, sākot ar kopējo asins ainu līdz pat mazākajai niansei.

Tomēr reizēm svarīgi jautājumi var palikt arī neatbildēti.

Nemaz ne tik sen dažnedažādo analīžu pulkam pievienojusies matu analīze. Būtiskākais priekšnoteikums — mati nedrīkst būt balināti vai krāsoti. Tāpat tajos nedrīkst būt ilgviļņi.

Matu analīze ir liels palīgs agrīnās diagnostikas jomā, precīzs nākotnes izzīlētājs brīdī, kad pats cilvēks vēl neko nenojauš. Tas var attiekties uz daudzām lietām — barības vielu trūkumu organismā, toksisko vielu atrašanos tajā, vielmaiņas traucējumiem utt. Matos iekodēts būtībā viss, ko par cilvēku varētu un vajadzētu uzzināt (nagi pilda līdzīgu funkciju). Analīzes rezultātā iegūst sešdesmit četru elementu aprakstu, ar ko pietiek, lai atbildētu uz jebkuru jautājumu.

Nogurums, spēku izsīkums vai atmiņas traucējumi var rasties no nepietiekama vara vai dzelzs daudzuma organismā. Pārsātinātība ar hromu var izraisīt ādas problēmas. Patiesais alerģētiķu jutības cēlonis bieži vien ir selēna, cinka, kalcija vai magnēzija trūkums organismā. Ja konstatētu arsēna vai svina klātbūtni, tad varētu rast izskaidrojumu barības pārstrādes procesu traucējumiem.

Matu analīze ne tikai uzrāda, kā ir organismā par maz vai par daudz, bet arī, cik ilgi tā jau ir. Vai vēl sarežģītāk — cik ilgi tā bijis pagātnē. Analīzē viegli pierādīt minerālvielu un mikroelementu ilgstošu nepietiekamību, parastajās analīzēs atbildes uz jautājumu «Cik ilgi?» nav. Kā jau minēts, uzrādās arī vielas, kurām organismā nevajadzētu būt. Pat visniecīgākā smago metālu deva, kas apgrūtinājusi organismu ilgāku laiku, analīzē nepārprotami apstiprināsies. Dārgās analīzes izmaksas pagaidām attur no šā pakalpojuma, tomēr ar laiku cenām vajadzētu kristies. Tam visam vienkārši jānonāk plašākā apritē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu