Masāža uzlabo gan veselību, gan skaistumu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šodien cilvēki arvien retāk izjūt to fizisko un emocionālo lādiņu, ko sniedz pieskāriens, jo vairāk kontaktējas ar tehnisku līdzekļu starpniecību — mobilo tālruni, elektronisko pastu.

Tas ir viens no iemesliem, kāpēc arvien iecienītākas kļūst masāžas, stāsta «Veselības centra 4» skaistuma klīnikas «4. dimensija» ķermeņa estētikas speciāliste Guna Puriņa.

Turklāt aizvien biežāk sastopamas hroniskas slimības, kuru pamatā ir stress, kas rada organismam garīgu un fizisku slodzi. Šīs slimības nereti saistītas ar ilgstošu baiļu vai nedrošības sajūtu, kas rada pastāvīgu spriedzi. Nenoliedzami ķermenis uz to reaģē — rodas funkcionāli traucējumi. Šādā gadījumā gan ārstnieciski, gan profilaktiski palīdz masāža.

Masāžas ietekme

Masāžas plaši izmanto skaistumkopšanā, tomēr kosmētisko masāžu nevar strikti atdalīt no ārstnieciskās. Piemēram, limfodrenāžas masāža ir ārstnieciska venozas vai limfatiskas tūskas gadījumā un vienlaikus kalpo skaistumam, mazinot celulītu.

Katra masāža ir ārstnieciska, jo iedarbojas uz ķermeni kā mehānisks kairinātājs. Kairinājumu panāk ar dažādiem masāžas paņēmieniem — glaudīšanu, berzēšanu, mīcīšanu, vibrāciju u. c. Kosmētiskajā masāžā izmanto gandrīz visus klasiskās masāžas paņēmienus.

Masāžai ir divējāda ietekme: lokāla — uz ādu, zemādu, muskuļiem, saitēm, kaulu sistēmu — un neiroreflektora — caur ādā esošiem receptoriem kairinājums impulsu veidā nonāk muguras smadzenēs vai centrālajā nervu sistēmā un iedarbojas uz orgāniem, veģetatīvajām reakcijām un vielmaiņas procesiem.

Masāža var papildināt jebkuru kosmētisku procedūru. Kosmētiskās masāžas no ārstnieciskajām atšķiras ar to, ka tajās izmanto kosmētikas produktus.

Masāžas var iedalīt atkarībā no to mērķa un tajā izmantotajiem elementiem. Piemēram, skulpturējošā masāža iedarbojas uz ādu un zemādu, samazinot celulītu un ķermeņa apjomu. Bet vulkānisko akmeņu masāža iedarbojas uz ādu un muskuļiem, mazinot sasprindzinājumu.

Sejas kosmētiskajās procedūrās masē ne tikai seju, bet arī kaklu un dekoltē zonu, jo šai zonai ir kopēja asinsrite un limfas plūsma. Šajās procedūrās masāžai var izmantot īpašas otiņas un kristālus.

Masāžu veic gan ar dažādiem aparātiem (vakuum, vibromasāža), gan rokām, izmantojot dažādus palīglīdzekļus — karstus akmeņus, zāļu maisiņus, kas pildīti ar māliem, ēteriskām eļļām, ārstniecības augu maisījumu, speciālu šķiedru dvieļus u. c. Dažkārt pirms masāžas izdara citas kosmētiskās procedūras, piemēram, ietīšanu, aplikācijas.

Atkarībā no masāžas elementiem un to izpildīšanas veida var iegūt relaksējošu vai tonizējošu efektu. Lai masāžai būtu relaksējoša iedarbība, nepietiek tikai ar mehāniskām kustībām, nepieciešama laba noskaņa (telpas iekārtojums, mūzika, aromāti) un masiera iekšēja atdeve.

Jebkurai masāžai ir kontrindikācijas — akūtas slimības (drudzis), brūces, strutaini procesi ādā, tromboflebīts, ļaundabīgi audzēji, smagas sirds asinsvadu saslimšanas (sirds mazspēja).

Gars un ķermenis — viens vesels

Mūsdienās daudzi interesējas par Austrumu medicīnu, kas piedāvā ļoti daudz masāžu veidu. Austrumu filozofija uztver garu un ķermeni kā vienotu veselumu. Ar aromterapijas palīdzību tiek panākts ārstniecisks efekts, iedarbojoties uz slimības dziļākajiem cēloņiem garīgajā līmenī. Šajās masāžās izmanto dabiskus produktus (jūras sāli, ārstniecības augus, ēteriskās eļļas, medu, pienu, šokolādi, vīnu u. c.). Aromterapiju kombinē ar ūdens dziedniecību, kas sniedz iekšēju labsajūtu un atbrīvo no ikdienas stresa. Relaksējošās masāžas ilgst 2–2,5 stundas un labvēlīgi ietekmē visu ķermeni.

Arommasāžā izmanto ajurvēdas elementus, piemēram, sejai visbiežāk lieto kvarca kristālus. Ar savām pozitīvajām un negatīvajām vibrācijām kristāli izstaro un tajā pašā laikā atgrūž enerģiju, aktivizējot cilvēka enerģētiskos centrus, tādējādi uzlabojot veselību un labsajūtu. Masāžu veic arī ar siltiem zāļu maisiņiem, lai ēteriskās eļļas siltuma ietekmē iedarbotos dziļāk. Zāļu maisiņu masāža atslābina, atjauno enerģijas līdzsvaru, attīra ķermeni, novērš toksīnu uzkrāšanos, uzlabo asins un limfas cirkulāciju.

Cienījamie lasītāji! Ielikumā «Veselība. Skaistums» esam iecerējuši jūs plašāk iepazīstināt ar katru masāžu. Šoreiz par masāžu ar otiņām, kas uzlabo gan ādas izskatu, gan ļauj relaksēties.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu