Jāuzmanās, pērkot uztura bagātinātājus, kas sola strauju novājēšanu

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) aicina patērētājus joprojām būt uzmanīgiem, iegādājoties uztura bagātinātājus, kuru reklāmas nereti sola strauju svara zaudēšanu, jo nupat konstatēts kārtējais patērētāju maldināšanas gadījums.

Šoreiz PVD redzeslokā nonākusi firma «Direct Office», kas izplata preparātu «309». Veicot pārbaudi, noskaidrojies, ka šī firma nav reģistrēta Pārtikas un veterinārajā dienestā, savukārt tās izplatītais preparāts nav reģistrēts Latvijas Pārtikas centrā.

«Parasti šādu «brīnumlīdzekļu» reklāmas preparātus aicina pasūtīt pa tālruni vai nosūtot pieprasījumu uz noteiktu adresi, kas parasti ir vien abonenta kastītes numurs un pasta indekss,» stāsta PVD Pārtikas izplatīšanas uzraudzības daļas vadītāja Tatjana Marčenkova. «Reklāmās ir teikts arī, ka patērētāji varēs saņemt atpakaļ naudu, ja preparāts nedos gaidīto rezultātu, taču lielākoties nauda atdota netiek un firmu atrast arī nav iespējams.»

www.pvd.gov.lv

«Bieži vien uztura bagātinātāju reklāma uzsver produkta ātro iedarbību, kā arī piedēvē tam ārstnieciskas īpašības,» saka Tatjana Marčenkova, «taču patērētājiem jāatceras, ka viņu veselība ir tikai un vienīgi viņu pašu rokās un pirms jebkuru preparātu lietošanas jākonsultējas ar savu ārstējošo ārstu.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu