Ēšanas ieradumi, kas palielina svaru

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Christi Nielsen, licence

Nevis negausīga ēšana, bet gan mūsu ēšanas paradumi ir tie, kas nodara visvairāk ļaunuma mūsu organismam, liekot tam pieņemties svarā. Ļoti bieži dzirdam kādu sūdzamies: «Nesaprotu, kāpēc esmu tik apvēlusies, es taču tikpat kā neko neēdu!»

Kādēļ šai sievietei ir liekais svars? Viņas ēšanas ieradumu dēļ! Viņas dienā uzņemto kaloriju skaits ir pārāk liels. Varbūt viņa nepārēdas, bet katru dienu bauda ēdienu ar ļoti augstu kaloriju skaitu.

Iemantot nelāgus ēšanas paradumus ir ļoti viegli. Piemēram, ja katru dienu apēdīsiet sviestu (35 kalorijas uz vienu tējkaroti), un majonēzi (100 kalorijas uz vienu ēdamkaroti), izmantosiet pārāk daudz cepameļļas (120 kaloriju uz vienu ēdamkaroti), apēdīsiet čipsus (150 kalorijas uz 11 čipsiem), virtuli (350 kalorijas), un, skat, nemanot jau esat uzkrājis 700–800 kalorijas. Lūk, izskaidrojums, kādēļ mēs pieņemamies svarā, nemaz nepārēdoties.

Tāpēc vienmēr noskaidrojiet, cik kaloriju ir ēdienam, kuru lietojat uzturā. Tas ļaus jums pievērst uzmanību tam, ko ēdat, kaut būtu jādomā arī par organismam nepieciešamajām barības vielām. Ir daudz ēdienu ar augstu kaloriju skaitu, kurus ir vērtīgi ēst, jo tie sniedz organismam augstvērtīgas barības vielas. Savukārt daudzi dzērieni un ēdieni, iespējams, satur mazāk kaloriju, taču tiem nav vajadzīgo barības vielu. No šādiem ēdieniem vajadzētu izvairīties.

Ja gribat nomest svaru, viena lieliska ēšanas tradīcija, ko vajadzētu ieviest, ir pārstāt palielināt jūsu ikdienas maltītes kaloriju skaitu. Piemēram, nelietojiet uzturā sviestu, majonēzi, treknas mērces, krēmus un uzkodas! Tas ietaupīs aptuveni 200 kaloriju dienā, kas ir līdz 73 000 kaloriju gadā!

www.diet-i.com

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu