Ziemassvētkos atkal pārēdos: ko darīt, ja ieēsts par daudz?

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Ziemassvētki un Jaunais gads tradicionāli ir laiks, kad svētku galds tiek klāts īpaši bagātīgs – dažādi gardumi, trekni un sāļi ēdieni, kūpinājumi, pīrāgi, zirņi ar speķi - sarakstu varētu turpināt. Viss tik garšīgs un neko negribas sev liegt. Tas var novest pie pārēšanās. Kā sev palīdzēt, ja ieēsts par daudz?

Patiesībā nogaidīšana ir vienīgais labākais līdzeklis pret pārēšanās radīto diskomfortu, vēsta vietne «Live strong». Pirmais, ko parasti gribas darīt pēc tam, kad apēsts pārāk daudz, ir atgulties dīvānā.

Tomēr šāda rīcība var radīt tieši pretēju efektu un vēl lielāku diskomfortu, piemēram, kuņģa dedzināšanu. Nav uzreiz jāpārspīlē ar lielām aktivitātēm, taču neliela pastaiga noteikti nepatīkamās sajūtas mazinās.

Tāpat ieteicams dzert piparmētru tēju un atlikušo dienas vai vakara daļu, kā arī nākamās dienas laikā uzturā lietot vieglus, ar taukiem nepārsātinātus ēdienus.

Lai izvairītos no pārēšanās, ieteicams ēst vairākas maltītes visas dienas garumā un neaizmirst vēl vienu svarīgu likumu - mazas porcijas. Tas palīdzēs izvairīties no izsalkuma, kas bieži vien ir viens no iemesliem, kāpēc cilvēks apēd pārāk daudz.

Vēl vērts atcerēties, ka ēdiens kārtīgi jāsagremo un ēst ieteicams lēnām. Arī tā tu palīdzēsi savam kuņģim labāk pārstrādāt uzņemto pārtiku.

Būtībā ātri un netraumējot organismu atbrīvoties no nepatīkamajiem pārēšanās simptomiem gluži vienkārši nemaz nav iespējams.

Vieglas fiziskās aktivitātes un kuņģa darbību uzlabojošas tējas varētu būt vislabākais līdzeklis pašsajūtas uzlabošanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu