«Mūs čakarē? Kāds jaunums...» PTAC sola pārbaudīt lielveikala akciju

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no "Facebook"

Kāds vērīgs lielveikalu apmeklētājs savā «Facebook» kontā publicējis savdabīgu ierakstu: «RIMI akcija, sakrāj čupu ar uzlīmēm un nopērc Bosch skrūvgriezi par 19,99 €. Tāds pats instruments «Kuršos», bez uzlīmēm utt. maksā 17,99 €.» Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) sācis lietas izpēti, lai noskaidrotu, vai konkrētajā gadījumā konstatējams pārkāpums.

Kā redzams sociālajā tīklā «Facebook», ar šo ierakstu, kur klāt pievienotas arī divas fotogrāfijas, dalījušies teju septiņi tūkstoši lietotāju. Turpat pievienoti arī simtiem komentāru. Sociālā tīkla lietotāju starpā sākusies diskusija par bildēs redzamo. Cilvēki izsaka pateicību ieraksta autoram par informāciju, pauž savu personisko viedokli par preces kvalitāti, norādot uz lielveikalu ķēdes mārketinga trikiem un «cilvēku maldināšanu».

«Es «Cenu klubā» pirku par 25 eiro, bet tāpat smējos par «Rimi» norādīto cenu bez uzlīmēm – 40 eiro,» raksta «Facebook» lietotāja Linda Dalberga.

Viesturs Vībants komentāru sadaļā pauž interesi par preču kvalitāti un savu personīgo pieredzi, iepērkoties lielveikalā: «Diez kā šīm Bosch lietām ar garantiju? Kad rimčikā pirku HiTec lukturi un pēc kāda laika nesu atpakaļ ar jautājumu, ko darīt, nestrādā, - man atbildēja: mēs garantiju šīm precēm nenodrošinām, ja gribat, varat vērsties pie ražotāja!»

Vēl kādu nebūt neizbrīna šāda situācija: «Nevar būt! Mūs čakarē? Kāds jaunums...» pie ieraksta komentāru sadaļā pauda Juris Andzans.

Bet «Facebook» lietotāja Marina Blomniece raksta: «Labdien! Vēlējos komentēt Bosch vārdā. Dažāda veida akcijas mazumtirdzniecības veikalos ir bieža parādība - arī šajā akcijā ir izdevīgi un mazāk izdevīgi piedāvājumi. Kā ikvienā situācijā, arī šoreiz iesakām izvēlēties jums piemērotāko piedāvājumu. Mazumtirgotāju cenu politika ir ārpus mūsu ietekmes.»

Situāciju skaidro «Rimi» sabiedrisko attiecību vadītāja Dace Preisa: «Rimi jaunā lojalitātes akcija tiek veidota sadarbībā ar pazīstamo ražotāju Bosch, kuras ietvaros piedāvājam dažādus instrumentus un to komplektus. To izlase veidota, balstoties uz tirgū esošo pircēju pieprasījumu, izvēloties šā ražotāja populārus un pieprasītus produktus arī citās valstīs.»

«Nevaram komentēt citu Latvijas tirgus dalībnieku sadarbību ar Bosch, taču konkrētajā gadījumā ar 46 daļu skrūvgriežu un uzgaļu komplektu jāņem vērā, ka Rimi akcijas cenu 19,99 EUR šim produktam nodrošinās piecus mēnešus - no 16.01.2018. līdz 15.05.2018., savukārt konkrētais piemērs fotogrāfijā citā tīklā ir norādīts uz īsu akcijas periodu – 01.01.2018. – 28.02.2018,» norāda Preisa.

PTAC Patērētāju komunikācijas un informēšanas daļas vecākā konsultante Evija Lene: «Sniedzot norādes par piemēroto atlaidi, informācijai ir jābūt korektai, nemaldinot patērētāju par piemēroto atlaidi un atlaides apmēru, pretējā gadījumā to var uzskatīt par negodīgas jeb maldinošas komercprakses īstenošanu.»

Tāpat cenas nedrīkstot tikt mākslīgi paaugstinātas maldinošā veidā neilgu laiku pirms speciālo piedāvājumu izsludināšanas. Komercprakses īstenotājam ir jāspēj pierādīt atlaides pamatotību.

«Lai noskaidrotu, vai SIA «RIMI LATVIA» gadījumā ir konstatējams pārkāpums, PTAC ir sācis lietu, kur tiek izvērtēta konkrētā komercprakse,» informēja Lene.

Esi pamanījis kaut ko neparastu? Varbūt pavisam ikdienišķu, bet kam būtu jāpievērš uzmanība? Tad ziņo par to!

Aicinām iedzīvotājus iesūtīt savus stāstus, situācijas un notikumus dzīves sadaļā «Tava balss» par dažādām piedzīvotām vai novērotām nejēdzībām, neizdarībām un izdarībām. Kopīgi aktualizēsim sabiedrībai svarīgus un arī ikdienišķus tematus, kas skar mūs visus!

Redakcija izskatīs visus iesūtītos materiālus un nepieciešamības gadījumā sazināsies ar raksta autoru vai iesaistīsies situācijas risināšanā. Ziņu iesūtītāji aicināti īsi un konkrēti aprakstīt situāciju, kā arī pievienot fotogrāfijas vai videomateriālus.

Sūti savu stāstu uz tavabalss@co.tvnet.lv.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu