Rīgā uz ielas ignorē mirušu sētnieku: kas ar mums, sabiedrību, notiek?!

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

«Braucot uz darbu pa Vienības gatvi, pamanīju, ka uz trotuāra blakus trambuļa sliedēm guļ cilvēks ar sniega lāpstu rokās... Visi pabrauca garām, pat piebremzējot, bet pabrauca garām... Es, protams, apstājos, izsaucu ātros, bet bija jau daudz par vēlu, bija skaidrs, ka viņš guļ tur jau labu brīdi. Kamēr es ar viņu tur ņēmos, apskatot viņu, meklējot pulsu utt., arī neviens nepienāca, neapstājās, pēc 10 minūtēm viens vīrietis pieskrēja... Kas ar mums, sabiedrība, notiek?! Es iedomājos, cik daudz tramvaju ar tajos esošiem pasažieriem pabrauca garām, cik auto... un NEVIENS pat neiedomājās izsaukt ātros. Ak, kaut jums NEKAD nenāktos nokļūt šā vīrieša vietā, kad tādi kā jūs jums vienkārši paies un pabrauks garām. Tas bija sētnieks, nebija dzēris, viņam bija palicis slikti ar sirdi... vieglas smiltis Tev, cilvēk! Jā, pirmdiena iesākās ne visai, bet arī tādas dienas vajadzīgas,» sociālajā tīklā «Facebook» savā pieredzē dalījusies tā lietotāja Ruta Rulle.

Ar šo ierakstu dalījušies vairāk nekā 3000 cilvēku un vairāk nekā simts izteikuši viedokli komentāros, paužot neizpratni par sabiedrības vienaldzību šajā situācijā, kā arī dalījušies ar līdzīgām pieredzēm, kurās līdzcilvēki izrādījuši pilnīgu vienaldzību.

«Tāpēc arī ir tik daudz nelaimīgu cilvēku pasaulē, jo esam ieslīguši savā egoismā un mantu kultā. Mīlestības trūkums pret savu līdzcilvēku... smagi,» raksta kāda sociālā tīkla lietotāja.

«Arī līdzīga situācija bija, braucām Vecumniekos iekšā un ceļmalā nokritusi veca tantiņa, smagais pilnā ātrumā brauc garām, apšļakstīja nabaga sievieti, mēs apstājāmies, piecēlām, palīdzējām mantas paņemt un ar mašīnu aizvedām uz viņas māju. Tantiņa vienkārši paslīdēja un nokrita, un nevarēja pati saviem spēkiem piecelties. Mašīnas tik brauc garām, skatās, bet pat neiedomājas palīdzēt. Arī vienmēr cenšos palīdzēt šādās situācijās, jo zinu, ka arī mani vecāki reiz būs cienījamā vecumā un arī viņiem tā var gadīties,» raksta kāda cita sieviete.

«Kopš reizes, kad uz grāmatnīcas kāpnēm ieraudzīju pakritušu cilvēku, kuram līdz manai pieskriešanai pārkāpa pāri divi cilvēki, mani ir pavisam grūti pārsteigt.»

Daudzi arī izsaka pateicību ieraksta autorei, sakot paldies, ka viņa nepalika vienaldzīga. «Ak dievs, mūsu sabiedrība ir slima!!! Nekad, nekad nepaejiet nevienam cilvēkam garām, arī tad, ja viņš ir piedzēries, viņš taču arī ir cilvēks, un tikai mūsu zvans var izglābt dzīvību.»

«Ļoti satricinoši apzināties, ka cilvēks vienkārši tā var nomirt, nosalt, iet bojā gaišā dienas laikā, cilvēku skatienu pavadīts.

Aiz vienaldzības un nelīdzjūtības. Vai tiešām jānotic, ka apkārt tik daudz nejūtības? Un kāda atšķirība, vai dzēris vai nedzēris... ja pakritis ziemā, aukstumā. Mēs taču esam cilvēki. Vai ne?»

«Būsim cilvēki un, redzot, ka kādam paliek slikti, - reaģēsim, izsaucot kaut vai ātros! Tālāk jau būs viņu darbs, saukt policiju, pašvaldības policiju!!! Vienkārši esiet cilvēcīgi! Mēs nezinām, kas ar mums var notikt rīt, parīt, aizparīt,» aicina sociālā tīkla lietotāji.

Esi pamanījis kaut ko neparastu? Varbūt pavisam ikdienišķu, bet kam būtu jāpievērš uzmanība? Tad ziņo par to!

Aicinām iedzīvotājus iesūtīt savus stāstus, situācijas un notikumus dzīves sadaļā «Tava balss» par dažādām piedzīvotām vai novērotām nejēdzībām, neizdarībām un izdarībām. Kopīgi aktualizēsim sabiedrībai svarīgus un arī ikdienišķus tematus, kas skar mūs visus!

Redakcija izskatīs visus iesūtītos materiālus un nepieciešamības gadījumā sazināsies ar raksta autoru vai iesaistīsies situācijas risināšanā. Ziņu iesūtītāji aicināti īsi un konkrēti aprakstīt situāciju, kā arī pievienot fotogrāfijas vai videomateriālus.

Sūti savu stāstu uz tavabalss@co.tvnet.lv.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu