Mēģina izkrāpt naudu, piedāvājot uzņēmumus iekļaut PVN reģistrā

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: pexels.com

«Šodien jau divas reizes saskāros ar viltīgu un reizē elementāru shēmu, kā var iebraukt parādos,» raksta kāds TVNET lasītājs. Viņš apraksta gadījumu, kad pa pastu tiek saņemtas vēstules, kas konkrētus uzņēmumus aicina apstiprināt savu PVN numuru, tādējādi tiem krītot krāpnieku nagos un iekuļoties lielos parādos kompānijai «European Business Number».

«Viss sākās ar vēstuli pastā, plāna, brūna aploksne. Iekšā trīs lapas un tukša aploksne ar jau uzdrukātu adresātu - pasta kastīti kaut kur Hamburgā,» stāsta TVNET lasītājs.

«Ideja vienkārša - no, piemēram, EDS, Lursoft vai kādas citas datu bāzes tiek paņemta publiski pieejama informācija par uzņēmumu, individuālā darba veicēju utt., kurš kļūs par šīs vēstules saņēmēju. Tajā

kompānija EBN jeb «European Business Number» aicina konkrēto saņēmēju apstiprināt sava PVN (VAT) numura pareizību.

Tas ir «jāapstiprina» uz lapas, uz kuras jau ir iedrukāts saņēmēja nosaukums, juridiskā adrese un kontakttālrunis,» precizē lasītājs.

Pēc viņa teiktā, šī lapa esot jāparaksta, jāievieto pieminētajā tukšajā aploksnē un jācilpo uz pastu.

«Ja to izdarāt, tad varat sevi apsveikt ar 771 EUR lielām (ikgadējām!) saistībām pret EBN.»

«Āķis ir ar mazajiem burtiem rakstītajā tekstā virs ailes, kur tiek prasīts jūsu paraksts. Tajā saņēmējs «apliecina par datu pareizību un piekrīt ka vēl viena kompānija «DAD GmbH, tekstā minēta kā «izdevējs», ievietos jūsu datus mājaslapā www.e-b.n.eu, kas jums gadā izmaksās augstākminēto summu,» brīdina lasītājs.

«Mani māc bažas par šīs afēras apmēriem, jo savām acīm šodien redzēju aptuveni 20 (!!!) šādas aploksnes, kuras bija atsūtītas uz vienu adresi, dažādām tur reģistrētām firmām un komersantiem.»

Valsts ieņēmumu dienests (VID) jau pagājušajā gadā brīdināja iedzīvotājus būt piesardzīgiem, saņemot uzaicinājumu no «EBN-European Business Number Latvija» departamenta, kas it kā lūdz ieskaitīt zināmu naudas summu, lai uzņēmums tiktu iekļauts PVN reģistrā. «Mūsu rīcībā ir informācija, ka iedzīvotāji līdzīgas viltus vēstules saņēmuši arī šogad,» norāda VID pārstāve Evita Teice-Mamaja.

«Vēršam uzmanību, ka tā ir krāpniecība un šim departamentam nav nekādas saistības ar Latvijas nodokļu administrācijas iestādēm,»

uzsver Teice-Mamaja.

Šādi krāpniecības gadījumi ir novēroti arī citās Eiropas Savienības dalībvalstīs (Somijā, Vācijā utt.).

Gadījumā, ja saņemat šādu vai līdzīgu piedāvājumu,

VID aicina uz to neatsaukties, brīdināt arī savus sadarbības partnerus un informēt par to Valsts policijas darbiniekus.

Ar informāciju par to, kā reģistrēties PVN maksāšanai, var iepazīties oficiālajā Valsts ieņēmumu dienesta mājaslapā www.vid.gov.lv sadaļā «Pievienotās vērtības nodoklis».

Esi pamanījis kaut ko neparastu? Varbūt pavisam ikdienišķu, bet kam būtu jāpievērš uzmanība? Tad ziņo par to!

Aicinām iedzīvotājus iesūtīt savus stāstus, situācijas un notikumus dzīves sadaļā «Tava balss» par dažādām piedzīvotām vai novērotām nejēdzībām, neizdarībām un izdarībām. Kopīgi aktualizēsim sabiedrībai svarīgus un arī ikdienišķus tematus, kas skar mūs visus!

Redakcija izskatīs visus iesūtītos materiālus un nepieciešamības gadījumā sazināsies ar raksta autoru vai iesaistīsies situācijas risināšanā. Ziņu iesūtītāji aicināti īsi un konkrēti aprakstīt situāciju, kā arī pievienot fotogrāfijas vai videomateriālus.

Sūti savu stāstu uz tavabalss@co.tvnet.lv.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu