Uzņēmēji šūmējas: kases aparāti - miskastē tiešā un pārnestā nozīmē

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook/Mārtiņš Kossovičs

Sociālos tīklus apceļojušas fotogrāfijas, kurās redzams, kādā veidā Valsts ieņēmumu dienests (VID) izsniedz atpakaļ pārbaudītos kases aparātus - melnos miskastes maisos. Uzņēmēji uzskata to par klaju necieņu no VID puses. Taču trakākais esot tas, ka par spīti solījumiem, ka uzņēmējiem būs dots pārejas periods kases aparātu nomaiņai, tā gluži neesot un VID izņemot kases aparātus un aizvedot uz pārbaudēm, kas nereti ilgst mēnesi.

«Šādi Valsts ieņēmuma dienests (VID) demonstrē savu attieksmi pret Latvijas uzņēmējiem. Pēc kases aparātu pārbaudes izsniedz atpakaļ kases aparātus... miskastes maisā. Visus vienkārši saberot vienā lielā lielā melnā maisā,» savā Facebook profilā pauž SIA «Optic guru» īpašnieks Mārtiņš Kossovičs.

Viņš arī brīdina visus mazumtirgotājus, kuri ir viņa draugu lokā.

«Neskatoties uz publiskiem paziņojumiem no VID vadības puses, ka viņi ļaus strādāt uzņēmumiem ar esošajiem kases aparātiem, kamēr neviennozīmīgā situācija ar jauno kases aparātu marasmātisko reformu noskaidrosies, patiesība ir pavisam savādāka.»

«Neticiet tam, ko VID vadība sludina medijos. Šobrīd VID jau ir bijis piecās mūsu tirdzniecības vietās, brutāli izņem kases aparātus un aizved uz pārbaudēm, kuras ilgst vismaz mēnesi. Sastādīts ir arī administratīvo pārkāpumu protokols, un mēs tiksim sodīti. Sods būs zināms tuvāko trīs darba dienu laikā.

Ienāk, atslēdz kases aparātus, paņem tos un aizbrauc,»

pieredzē dalās uzņēmējs.

«Šie, miskastes maisā redzamie kases aparāti ir nopirkti legāli no lielākā kases aparātu ražotāja - CHD, tie visi ir izgājuši VID noteikto sertifikāciju, bet pēkšņi VID pārdomāja, un izdomāja, ka vairumam CHD kases aparātiem atņem sertifikāciju. Latvijā CHD aparātiem ir apmēram 70-80% tirgus, līdz ar to šobrīd absolūts vairums uzņēmumu ir neziņā, kā rīkoties.

Šobrīd VID un CHD strīda rezultātā cieš vienkārši uzņēmēji - tirgotāji, kuri ticēja, ka CHD ražo drošus un kvalitatīvus kases aparātus, bet VID sertifikācijai var uzticēties,»

klāsta optikas salonu īpašnieks.

«Noteikti ar šo situāciju nesamierināšos! Jau tuvākajā laikā rīkošos, jo uzskatu VID rīcību par nesamērīgu. Savukārt citi uzņēmēji - esiet gatavi, jo drīzumā var gaidīt VID sirojot arī pie jums!» brīdina Kossovičs.

Esi pamanījis kaut ko neparastu? Varbūt pavisam ikdienišķu, bet kam būtu jāpievērš uzmanība?

Tad ziņo par to un laimē divas biļetes uz kinoteātri «Multikino»!

Aicinām iedzīvotājus iesūtīt savus stāstus, situācijas un notikumus dzīves sadaļā «Tava balss» par dažādām piedzīvotām vai novērotām nejēdzībām, neizdarībām un izdarībām. Kopīgi aktualizēsim sabiedrībai svarīgus un arī ikdienišķus tematus, kas skar mūs visus!

Redakcija izskatīs visus iesūtītos materiālus un nepieciešamības gadījumā sazināsies ar raksta autoru vai iesaistīsies situācijas risināšanā. Ziņu iesūtītāji aicināti īsi un konkrēti aprakstīt situāciju, kā arī pievienot fotogrāfijas vai videomateriālus.

Sūti savu stāstu uz tavabalss@co.tvnet.lv.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu