Vēlies nekustamo īpašumu Krimā? «Vai tad darījumi ar Krimu nav aizliegti?»

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ss.com

Kāds vērīgs «Tavas balss» lasītājs pamanījis, ka sludinājumu portālā «ss.com» ievietots sludinājums, kas piedāvā iegādāties nekustamo īpašumu Krimā. «Vai tad darījumi ar Krimu nav aizliegti?» jautā lasītājs. Skaidrojumu lūdzām sniegt Ārlietu ministrijai (ĀM).

«Redzamajā sludinājumā Krima tiek minēta kā Krievijas sastāvdaļa. Latvija neatzīst Krimas nelikumīgo aneksiju un uzskata, ka Krima ir Ukrainas sastāvdaļa.

Līdz ar to šāda satura sludinājumu publicēšana ir pretrunā ar Latvijas oficiālo nostāju par Krimas kā nedalāmas Ukrainas sastāvdaļas statusu,» uzsver Ārlietu ministrijas Komunikāciju grupa.

Reaģējot uz Krimas un Sevastopoles nelikumīgo aneksiju, Eiropas Savienības Padomes 2014. gada 23. jūnija regulas Nr. 692/2014 par ierobežojošiem pasākumiem (sankcijām) 2.a pants nosaka aizliegumu iegādāties līdzdalību nekustamā īpašuma īpašumtiesībās Krimā vai Sevastopolē. Par ES Padomes noteikto sankciju pārkāpumu Latvijas Krimināllikuma 84. pantā paredzēta kriminālatbildība, informē ĀM.

Ārlietu ministrija ar šo informāciju iepazīstinās Latvijas tiesībsargājošās iestādes, lūdzot tām izanalizēt, vai minētajā sludinājumā ir pārkāpts sankciju režīms.

Vienlaikus ministrija aicina TVNET brīdināt savus lasītājus par risku pārkāpt starptautiskās sankcijas, atsaucoties uz šādiem sludinājumiem vai tādus ievietojot, kā arī turpmāk ziņot tiesībsargājošajām iestādēm par šādiem gadījumiem un informēt lasītājus par iespēju ziņot par šādiem pārkāpumiem Valsts policijai.

Vēršam arī uzmanību, ka Ārlietu ministrijas mājaslapā ir atrodama informācija «Kas man būtu jāņem vērā, ja ir nepieciešams Latvijā izmantot dokumentus, kurus izdevušas prettiesiski radušos valstisko veidojumu vai prettiesisku teritoriju statusa izmaiņu rezultātā izveidotas iestādes?» un «Kas man būtu jāņem vērā, ja dokuments atspoguļo minētās prettiesiskās izmaiņas?».

«Latvija neatzīst prettiesiskā veidā izdarītas valstu teritoriju robežu izmaiņas, šādi radušos valstiskos veidojumus un teritoriju statusa izmaiņas. Lai nodrošinātu vienotu Latvijas valsts pārvaldes iestāžu rīcību gadījumos, kad tām, īstenojot savas funkcijas, nākas saskarties ar minētajiem dokumentiem, Ārlietu ministrija ir izstrādājusi informatīvo ziņojumu «Par dokumentu, kurus izdevuši starptautiski neatzīti valsts varas subjekti vai kuri atspoguļo to realizēto kontroli, atzīšanu un juridisko statusu»,» norāda ministrijā.

Sludinājums "ss.com"

Esi pamanījis kaut ko neparastu? Varbūt pavisam ikdienišķu, bet kam būtu jāpievērš uzmanība?

Tad ziņo par to un laimē divas biļetes uz kinoteātri «Multikino»!

Aicinām iedzīvotājus iesūtīt savus stāstus, situācijas un notikumus dzīves sadaļā «Tava balss» par dažādām piedzīvotām vai novērotām nejēdzībām, neizdarībām un izdarībām. Kopīgi aktualizēsim sabiedrībai svarīgus un arī ikdienišķus tematus, kas skar mūs visus!

Redakcija izskatīs visus iesūtītos materiālus un nepieciešamības gadījumā sazināsies ar raksta autoru vai iesaistīsies situācijas risināšanā. Ziņu iesūtītāji aicināti īsi un konkrēti aprakstīt situāciju, kā arī pievienot fotogrāfijas vai videomateriālus.

Sūti savu stāstu uz tavabalss@co.tvnet.lv.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu