Ko darīt, ja pilsētā nav nevienas diennakts aptiekas?

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Sociālajos tīklos iedzīvotāji sūkstās, ka Ogrē nesen pārstājusi darboties vienīgā diennakts aptieka un tuvākā esot tikai Rīgā. Tas, protams, raisa neapmierinātību un jautājumu - kur lai dodas, ja medikamenti nepieciešami tumšajā diennakts laikā?

Citi sociālo tīklu lietotāji norāda, ka Ogre nav vienīgā pilsēta Latvijā, kur vairs nedarbojas diennakts aptieka, arī Madonu piemeklējis tāds pats liktenis.

Kā portālam TVNET skaidro Veselības inspekcijā, Ministru kabineta 2011. gada 2. augusta noteikumu Nr. 610

«Aptieku un aptieku filiāļu izvietojuma kritēriji» nosaka apdzīvotā vietā maksimālo pieļaujamo vispārējā tipa aptieku skaitu, taču nav normatīvo aktu, kas noteiktu minimālo aptieku skaitu.

Veselības inspekcija aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem par savu veselību.

«Gadījumā, ja personai ir nepieciešamas zāles, piemēram, hroniskas slimības gadījumā, aicinām nepieciešamo zāļu daudzumu regulāri kontrolēt un laikus tās iegādāties aptiekā. Savukārt neatliekamos gadījumos, kad tiek apdraudēta personas veselība vai dzīvība, ir nepieciešams vērsties pie Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta.»

Papildus inspekcija informē, ka Zāļu valsts aģentūras mājaslapas www.zva.gov.lv sadaļā «Aptieku karte» ir norādīta informācija par visām Latvijā pieejamām aptiekām (ar iespēju atlasīt tikai diennakts aptiekas).

Informācija par tuvāko visu diennakti strādājošo aptieku ir izvietota arī uz katras aptiekas durvīm vai skatloga labi redzamā vietā.

Esi pamanījis kaut ko neparastu? Varbūt pavisam ikdienišķu, bet kam būtu jāpievērš uzmanība?

Tad ziņo par to un laimē divas biļetes uz kinoteātri «Multikino»!

Aicinām iedzīvotājus iesūtīt savus stāstus, situācijas un notikumus dzīves sadaļā «Tava balss» par dažādām piedzīvotām vai novērotām nejēdzībām, neizdarībām un izdarībām. Kopīgi aktualizēsim sabiedrībai svarīgus un arī ikdienišķus tematus, kas skar mūs visus!

Redakcija izskatīs visus iesūtītos materiālus un nepieciešamības gadījumā sazināsies ar raksta autoru vai iesaistīsies situācijas risināšanā. Ziņu iesūtītāji aicināti īsi un konkrēti aprakstīt situāciju, kā arī pievienot fotogrāfijas vai videomateriālus.

Sūti savu stāstu uz tavabalss@co.tvnet.lv.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu